Προσωρινά κρατούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος για αγορά, κατοχή, και πώληση ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, S. D. του R., 32 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Στις αρχές Μαρτίου 2012 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τρία άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ένας εκ των τριών κατηγορουμένων, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι παραλαμβάνει τις ναρκωτικές ουσίες από υπαίθριο σημείο, στην οδό Καλλιπάτειρας, στην Ιαλυσό, από άγνωστο ομοεθνή του.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου αυτού. Τέθηκε δε η οδός Καλλιπάτειρας σε διακριτική επιτήρηση. Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει την 3η Μαρτίου 2012 τους υπηκόους Αλβανίας Α. Κ. του R., 28 ετών, Α. Κ. του P., 21 ετών και Ε. Α. του Ε. 28 ετών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε ως κρύπτη ναρκωτικών συγκεκριμένο σημείο στην οδό Καλλιπάτειρας και οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες παρακολουθούσαν την οδό προκειμένου να συλλάβουν τον 32χρονο για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά.
Την 22α Μαρτίου 2012 και περί ώραν 19.00 ο S. D. του R. εντοπίστηκε στην οδό να αποθηκεύει ναρκωτικά. Ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και μετά από έρευνα βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 164 γραμμαρίων. Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκαν μια κολλητική ταινία και ένα ρολό απορροφητικού χαρτιού, όμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συσκευασία της ποσότητας ηρωίνης που επιχείρησε να κρύψει στην οδό Καλλιπάτειρας. Διαπιστώθηκε παραπέρα ότι ο κατηγορούμενος είχε εισέλθει στη χώρα από αφύλακτη συνοριακή διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου, παραβιάζοντας το σε βάρος του μέτρο της απαγόρευσης εισόδου, λόγω εγγραφής του στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.
Είχε συλληφθεί συγκεκριμένα την 18η Φεβρουαρίου 2010 από αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας Χανίων, για παράνομη είσοδο στη χώρα και εκδόθηκε σε βάρος του, η από 21 Φεβρουαρίου 2010, απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων με την οποία καταχωρήθηκε στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών έως την 24η Φεβρουαρίου 2013.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μάριος Μαραβέλιας.