Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τρεις Αφγανοί, που κρίθηκαν ένοχοι ληστείας, ενώ σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3 μηνών ακόμη 2 ομοεθνείς τους και 5 Πακιστανοί που κρίθηκαν ένοχοι συνδρομής στη διάπραξη της ληστείας!
Οι 10 αλλοδαποί, στο Πυλί της Κω, την 4η Μαΐου 2012 και περί ώρα 21:00 ενεργώντας με κοινό δόλο εισήλθαν στην οικία των δύο ομοεθνών τους και χτυπώντας τους με τα χέρια, απειλώντας ταυτόχρονα τη ζωή τους, με μια τσουγκράνα, τους εξανάγκασαν να τους παραδώσουν το ποσό των 2.000 ευρώ!
Και οι 10 κατηγορούμενοι παραπέρα σε μη επακριβώς εξακριβωμένο τόπο και χρόνο, πάντως μέχρι τις 4 Μαϊου 2012 επανήλθαν παράνομα στη χώρα, παρότι ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο των ανεπιθύμητων αλλοδαπών, καθόσον είχαν απελαθεί διοικητικά από τη χώρα.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται. Ισχυρίστηκαν ότι συζητούσαν για την κατάσταση στις χώρες τους και ότι η συζήτηση εξαιτίας διαφωνίας τους σε διάφορα θέματα ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια και οδήγησε σε συμπλοκή.
Κατά το συμβάν της συμπλοκής, όπως είπαν, ουδείς διέπραξε ληστεία ή κλοπή.
Τους κατηγορούμενους εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ.κ. Π. Αβρίθης, Κ. Διακονής και Β. Καταβενάκης.
– Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν από το ίδιο δικαστήριο ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας κάτοικος Κω, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.
Ο πρώτος φέρεται την 31η Μαρτίου 2012 απόκοινού με δύο συγκατηγορούμενους του να εισήλθαν, σπάζοντας τζαμαρία, στο ευρισκόμενο στην πλατεία Κονίτσης στην Κω κατάστημα παιχνιδιών με την επωνυμία “Λιμνούπολη”, ιδιοκτησίας του κ. Π. Διαμαντή και να αφαίρεσαν 6 “playstation”, 3 “Χ-Βοx” και δύο “Ps vita” συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.
Φέρεται επίσης την 19η Απριλίου 2012 και περί ώραν 01.30 στην Κω από κοινού με έναν συγκατηγορούμενό του να εισήλθαν στο κατάστημα “Local”, στην οδό Λόρδου Βύρωνος και να αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να αγόρασε από τον πρώτο και τους άλλους δύο τα κλοπιμαία.















