«Μπράβοι» εκβίαζαν Ρόδιο επιχειρηματία!

Μια απίθανη υπόθεση απόπειρας εκβίασης γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Ρόδο από έναν κάτοικο Πειραιά και έναν Ροδίτη αλλά και από δύο άτομα, που όπως καταγγέλθηκε φέρονται να ανήκουν σε συμμορία “νονών” της Αθήνας που ενεπλάκη στη δολοφονία του επικεφαλής αντίπαλης συμμορίας, θα απασχολήσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Σε βάρος του κάτοικου Πειραιά έχει ήδη απαγγελθεί η κατηγορία της απόπειρας εκβίασης από κοινού ενώ σε βάρος του κατοίκου Ρόδου η κατηγορία της απλής συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης από κοινού.
Ο φερόμενος ως θύμα επιχειρηματίας της Ρόδου απέκτησε δια πλειστηριασμού προνομιακό ακίνητο στην πόλη και για την κτηματολογική τακτοποίηση του προχώρησε σε κατεδάφιση μερικών αποθηκευτικών χώρων. Εντός των αποθηκών υπήρχαν και εφυλάσσοντο ορισμένα ηλεκτρονικά είδη και μηχανήματα για τα οποία πήρε διαβεβαίωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι επρόκειτο για δικά του αντικείμενα τα οποία μπορούσε να πετάξει, πράγμα που έκανε με τη μίσθωση συνεργείου.
Την 28η Ιουλίου 2006 το μεσημέρι φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δεύτερο των κατηγορουμένων ο οποίος του είπε, όπως ισχυρίζεται, ότι είχαν έρθει στη Ρόδο από την Αθήνα δύο μπράβοι και τον ψάχνουν μετά από σχετική εντολή του κάτοικου Πειραιά διότι εντός της ίδιας αποθήκης υπήρχαν και δικά του πράγματα και συγκεκριμένα δύο μηχανές από ταχύπλοα.
Ο Ροδίτης φέρεται να είπε στο θύμα ότι ενδιαφέρεται να τον προστατεύσει διότι οι μπράβοι από την Αθήνα είναι επικίνδυνοι και αποφασισμένοι λέγοντάς του ότι θα πρέπει να κάνει ότι του πουν για να μην κινδυνεύσει.
Για τα όσα ειπώθηκαν ο επιχειρηματίας – θύμα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και τον δικηγόρο του.
Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως θύματος, συνέχισε να του τηλεφωνεί για να γίνει συνάντηση με τον Πειραιώτη και τους μπράβους του, πράγμα που έγινε μετά από αναβολές την 31η Ιουλίου 2006.
Στο γραφείο του φερόμενου ως θύματος εμφανίστηκε ο Πειραιώτης, ο Ροδίτης και οι δύο “μπράβοι”.
Ο Πειραιώτης εκεί φέρεται να απαίτησε να τον αποζημιώσει γιατί όπως είπε πέταξε πράγματα που φύλαγε στην αποθήκη του ακινήτου που είχε αγοράσει ενώ οι δύο άγνωστοι του έκαναν επιθέσεις εκφοβισμού. Ο Πειραιώτης όπως καταγγέλθηκε του είπε ότι δεν επιθυμεί να λυθεί η διαφορά τους δικαστικά αφήνοντας του σαφή υπονοούμενα ότι θα επιληφθούν οι μπράβοι που θα του κοστίσουν 20 με 30.000 ευρώ. Ο φερόμενος ως θύμα είπε μάλιστα ότι ο Ροδίτης κατηγορούμενος του είπε ότι οι δύο άνδρες που συνόδευαν τον Πειραιώτη είναι μέλη συγκεκριμένου κυκλώματος νονών της νύχτας και ότι το κύκλωμα αυτό ευθύνεται για τη δολοφονία του αρχηγού άλλου όμοιου κυκλώματος στην Αθήνα.
Ενας εκ των δύο αγνώστων μπράβων φέρεται μάλιστα να απείλησε εκείνη τη στιγμή τη ζωή του και να του πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο πρόσωπο.
Ο Ροδίτης κατηγορούμενος επεσήμανε εξεταζόμενος ότι πράγματι μετέβη με τον Πειραιώτη και δύο άτομα στο γραφείο του φερόμενου ως θύματος, υποστήριξε ότι η μεταξύ του Πειραιώτη και του επιχειρηματία συζήτηση ήταν σε έντονους τόνους και ότι παρενέβη στη συζήτηση ένας εκ των δύο αγνώστων και στον ίδιο ανδρών προσθέτοντας ότι δε γνωρίζει τι ακολούθησε διότι ο ίδιος την ώρα εκείνη έφυγε. Επεσήμανε εξάλλου ότι στο φερόμενο ως θύμα είχε πει ότι οι δύο άγνωστοι άνδρες πιθανότατα να είναι μέλη της συμμορίας νονών της νύχτας της Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως θύματος επιβεβαιώνει και δικηγόρος της Ρόδου ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που έγινε την 31η Ιουλίου 2006 στο γραφείο του.
– Στην ίδια δικάσιμο θα εξεταστεί και άλλη υπόθεση με κατηγορούμενο για απόπειρας εκβίασης κατ’ εξακολούθηση έναν κάτοικο Ρόδου μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του γνωστός έμπορος ελαστικών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συγκεκριμένα ενώ όφειλε στον εγκαλούντα λόγω δανείου το ποσό των 13.000 ευρώ για το οποίο είχε υπογράψει ισόποσο γραμμάτιο με λήξη στις 20 Δεκεμβρίου 2005 περί τα μέσα Ιανουαρίου του 2006 του τηλεφώνησε με απόκρυψη από κινητό τηλέφωνο και σε έντονο και απειλητικό ύφος του είπε ότι δεν θα πληρώσει το γραμμάτιο προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι αν δεν του το επέστρεφε εντός πέντε ημερών θα προχωρούσε σε καταγγελία σε βάρος του στην Πολεοδομία.
Ειδικότερα φέρεται να τον απείλησε ότι θα ενεργοποιούσε την Πολεοδομία σε βάρος του διότι ακίνητα που του είχε πωλήσει ήταν βιομηχανικοί χώροι και ο μηνυτής τα μίσθωνε ως εμπορικά καταστήματα.
Την 23η Φεβρουαρίου 2007 κατηγορείται ότι του τηλεφώνησε εκ νέου και του είπε…«Εγώ σε ειδοποίησα. Από εδώ και μπρος αρχίζουν τα ωραία. Τώρα για να σταματήσω της καταγγελίες εκτός από το γραμμάτιο θέλω και 150.000 συν 1 ευρώ. Το ένα ευρώ το ζητώ για να σε καίει. Αν δεν δεχτείς αυτά που ζητώ το πρόστιμο που σε περιμένει υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ».
Ο φερόμενος ως εξαπατηθείς έμπορος ελαστικών στη μήνυση του υποστηρίζει ότι όταν άρχισε να πιέζει τον μηνυόμενο να του επιστρέψει άτοκο δάνειο που του είχε χορηγήσει για να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας εκείνος όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά αξίωσε «μίζα» για να μην καταγγείλει πολεοδομικής φύσεως αυθαιρεσίες στο ακίνητο που του είχε πωλήσει.
Αφού αναφέρεται διεξοδικά στην απόπειρα εκβιασμού του ο μηνυτής επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος την 21 Φεβρουαρίου 2007 επισκέφθηκε την Πολεοδομία Pόδου και κατήγγειλε ότι στο ισόγειο κατάστημα που του επώλησε στεγάζεται όχι βιοτεχνική αλλά εμπορική επιχείρηση (αντιπροσωπεία αυτοκινήτων) και ότι θα πρέπει για τον λόγο αυτό να του επιβληθούν οι δέουσες διοικητικές κυρώσεις.