Μειωμένες κατά 0,7% οι αφίξεις τον Οκτώβριο

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία του νησιού μας έχουν κλείσει, καθώς έληξε την Κυριακή η τουριστική σεζόν (τα περισσότερα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά, βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου).
Παρά τις αρχικές ανησυχίες και επιφυλάξεις η σεζόν για τη Ρόδο κύλησε κάτι παραπάνω από καλά, καθώς ήταν από τις ελάχιστες τουριστικές περιοχές που εμφάνισε καθ’ όλο σχεδόν το έτος θετικό πρόσημο (το ίδιο συνέβη και με την Κω).
Η θετική αυτή εξέλιξη αποδίδεται, αφενός μεν στις μειωμένες τιμές που έδωσαν οι ξενοδόχοι και αφετέρου στην επιθετική διαφήμιση και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η σεζόν 2011 θα είναι ακόμα καλύτερη, αρκεί να μην σημειωθούν στη χώρα γεγονότα που θα κρατήσουν μακριά τους τουρίστες.
Δεν πήγαν καλά ο εσωτερικός τουρισμός, λόγω της οικονομικής κρίσης και ο θαλάσσιος τουρισμός καθώς άργησε να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την άρση του καμποτάζ. Οχι μόνο αυτό αλλά χάθηκαν τα κρουαζιερόπλοια και για την επόμενη σεζόν.
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα προς τις ανατολικές χώρες και πρωτίστως προς τη Ρωσία από την οποία αναμένεται διπλασιασμός των αφίξεων.
Ο μήνας Οκτώβριος έκλεισε στο μεταξύ με ελαφρά μείωση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σημειώθηκε μείωση των αφίξεων κατά ποσοστό 0,7%, ενώ μειωμένη κατά 8,5% ήταν η κίνηση από το εσωτερικό.