Και νέα συζήτηση για τη μεταφορά των μικροπωλητών

Σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Ρόδου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τους μικροπωλητές που θα δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του κ. Χ. Ευθυμιάδη καθώς κρίθηκε, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορα νέα στοιχεία.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου που ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Ρόδου για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την περίοδο των εορτών. Ανακοίνωσε μάλιστα πως δεν θα λειτουργήσει στην πλατεία του Δημαρχείου το παγοδρόμιο αλλά ένα μεγάλο Λούνα Παρκ.
«Τα μέλη του συμβουλίου θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους μια χαρτογράφηση του παραλιακού μετώπου. Επιπλέον οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει να μας ενημερώσουν για τις αλλαγές που θα γίνουν, σε διάφορα σημεία, όπως στο χώρο πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας, ώστε να καθορίσουμε τις θέσεις των μικροπωλητών. Ξέρουμε πως θα γίνουν παρεμβάσεις και στους χώρους που είναι κοντά στην προβλήτα, όπου δένουν τα ημερόπλοια. Δεν θέλουμε να υπάρχουν οι άσχημες εικόνες, με τα τραπεζάκια που γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Ρόδου κ. Μ. Ευθυμιάδης.
Ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου, αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί για την μεταφορά των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νεωρίου σε άλλο χώρο.
«Αυτό που συζητάμε είναι η μεταφορά των μικροπωλητών στο χώρο που φέρει την ονομασία Πλατανάκια», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.
Στην εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Παναγιώτης Κυριακούλης υπογράμμισε, ότι οι θέσεις αυτές δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων η μια από τη άλλη και πρέπει να είναι εκτός α) των δημοτικών και λαϊκών αγορών β) των περιοχών που γειτνιάζουν με οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες γ) τις εισόδους των εμπορικών καταστημάτων δ) τις εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ε) των μνημείων στ) των εκκλησιών.
Επισημαίνεται ότι από τα μέλη όλων των δημοτικών ενοτήτων του νησιού έχει ζητηθεί να υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με την χωροθέτηση των θέσεων για άσκηση υπαίθριας στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας. Οι προτάσεις πιο συγκεκριμένα θα αφορούν :
1. Τις καντίνες στις παραλίες μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πηγές Καλλιθέας
2. Τις καντίνες σε κοινόχρηστους χώρους
3. Τις καντίνες σε ιδιωτικούς χώρους
4. Τις παραγωγικές άδειες ( για πώληση προϊόντων γης, αλιείας, ιχθυοκαλιέργειας)
5. Εμπορικές άδειες ( πώληση λοιπών προϊόντων) .