Η επιμήκυνση της σεζόν διατηρείται ως στόχος

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Η δημιουργία περισσότερων προϋποθέσεων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η επίσπευση των διαδικασιών για τη χορήγηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες που θέλουν να έρθουν για διακοπές στη Ρόδο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, υπογραμμίζοντας, πως θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα για να μην δέχεται κραδασμούς και ο τουρισμός γεγονός που δεν είναι θετικό.
Αναφερόμενος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Καμπουράκης τόνισε πως θα πρέπει, επιτέλους, να υπογραφούν οι συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και μη, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη Ρόδο. Επεσήμανε πως είναι έτοιμη μια εταιρεία που δεν είναι χαμηλού κόστους, να πραγματοποιεί πτήσεις και τη χειμερινή περίοδο. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.
«Συζητήσαμε για τα αποτελέσματα της τουριστικής έκθεσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία μετείχε και ο δήμαρχος Ρόδου. Η αγοράς της Τουρκίας έχει ενδιαφέρον για το νησί μας. Είναι θετικό το γεγονός, ότι μια αεροπορική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα συνδέσει αεροπορικώς τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη μέσω Ηρακλείου. Οι δύο γειτονικές περιοχές μπορούν να ανταλλάξουν επισκέπτες. Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να συντομευθούν οι διαδικασίες χορήγησης της βίζας και να μπορέσουμε, να απαλύνουμε τη διαμάχη που φαίνεται να ξεσπά γιατί οι διπλωμάτες, όπως είδαμε στην Κωνσταντινούπολη, δεν συμφωνούν με τη λειτουργία των Visa Centers. Θεωρούν πως δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό. Εκτιμώ ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ισοπεδώσει τις ασήμαντες λεπτομέρειες. Έχω την εντύπωση πως ακόμη και 40 Τούρκοι τουρίστες δίνουν τέτοιο εισόδημα που δεν μπορούμε να διώχνουμε, παραπέμποντας το θέμα από τον ¶ννα στον Καϊάφα», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.
Ερωτηθείς για την έκβαση της σεζόν ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Το τοπίο δεν μπορεί να είναι ποτέ ξεκάθαρο. Η έκβαση έχει να κάνει με τα αποτελέσματα της χρήσης. Όλες οι αναφορές που κάνουμε αφορούν τις προκρατήσεις που δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι θετικά γιατί υπάρχει μια συγκράτηση. Δεν μπορώ να πω όμως ότι λείπουν τα στοιχεία που θα μου δώσουν εικόνα ότι μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο. Είναι και το θέμα του ευρώ και το ζήτημα της πολιτικής αστάθειας. Οφείλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού που κατάφερε να ισοπεδώσει τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με τον κατάπλου στη Ρόδο την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, μεγάλου κρουαζιερόπλοιου με 2000 άτομα που δεν θα μπορούσαν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους. Αν αρθούν τα προβλήματα θα αναπληρώσουμε τα κενά με όπλα μας τις καλές τιμές και την ποιότητα. Οι ξενόδοχοι πρέπει να κάνουν τις σωστές κινήσεις», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, προσθέτοντας πως οι ξενοδόχοι θα πρέπει να κάνουν μεγάλο αγώνα δρόμου, για να καλύψουν τις απώλειες. Σε ερώτηση, πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία ο κ. Καμπουράκης απάντησε πως ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν απάντηση.
«Το δικό μου ξενοδοχείο άνοιγε τον Μάρτιο. Φέτος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα του Απριλίου. Σχολεία ζητούν προσφορά και εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν θα είμαστε ανοικτά. Εάν λήξουν τα προβλήματα με το μνημόνιο θα ασχοληθούμε με τις δουλειές μας και δεν θα μιλάμε για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.
Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε εκτενώς και στη συζήτηση που είχε με το δήμαρχο Ρόδου για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και μη που μπορούν να εξυπηρετούν τη Ρόδο και το χειμώνα.
«Ο χειμώνας ήρθε να χειροτερέψει τα πράγματα αφού κάποιες αεροπορικές εταιρείες, μείωσαν τις πτήσεις τους. Κάποιες άλλες δήλωσαν, πως δεν θα ρισκάρουν να βάλουν αεροπλάνα για τη Ρόδο, γιατί φοβούνται μήπως προκληθούν προβλήματα από τις απεργίες. Για το λόγο αυτό θα συζητήσουμε το Σάββατο και θα λάβουμε απόφαση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών μας σε ό,τι αφορά το χειμερινό τουριστικό πρόγραμμα. Ένα ξενοδοχείο το χειμώνα, μπορεί να χάνει αλλά ενισχύονται το καλοκαίρι. Θέλουμε να δούμε πόσο αντέχει η τσέπη μας και πόσο μας συμφέρει η υπογραφή συμφωνίας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που μπορούν να δεσμευθούν ότι θα εξυπηρετήσουν τη Ρόδο. Μια από αυτές που έρχονται στη Ρόδο εξήγγειλε ήδη ότι θα ξεκινήσει πτήσεις που θα συνδέουν τη Ρόδο με τη Ρωσία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων.