«Η χώρα πρέπει να μείνει όρθια και να μην πτωχεύσει»

Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ένωση Κεντρώων, για να μπει στη Βουλή και να ασκεί κριτική σε όσα γίνονται, κάλεσε από τη Ρόδο τους πολίτες, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βασίλης Λεβέντης.
“Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, είπε ο κ. Λεβέντης, ανοίγει το δρόμο της κάθαρσης και της αναγέννησης της Ελλάδας. Θα αφαιρέσουμε τα προνόμια της πολιτικής ελίτ της χώρας μας και θα στρέψουμε τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Οι αντοχές των απλών ανθρώπων εξαντλήθηκαν”, τόνισε ο κ. Λεβέντης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον πρόεδρο του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Πάνο Καμμένο.
«Στην Ελλάδα έχουμε δύο μπλοκ κομμάτων. Στο ένα ανήκουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Είναι αυτό που μας κρατάει στην Ευρώπη αλλά μας βυθίζει στην χρεοκοπία, με μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Πρέπει να υποστούν ένα μεγάλο ράπισμα, γιατί αντί να κυνηγούν τους λωποδύτες και τους κλέφτες μεταφέρουν στους ασθενείς ώμους τους τα βάρη. Ο κόσμος νομίζει ότι για όλα τα δεινά του φταίει η Ευρώπη ενώ ευθύνονται τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και πρόσθεσε πως στο δεύτερο μπλοκ, έχουν ενταχθεί άλλα κόμματα, όπως το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
«Αυτοί μιλούν ευχάριστη γλώσσα και λένε όχι σε όλα με μικρές παραλλαγές. Αν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις αυτών των ανθρώπων θα προκληθεί στάση πληρωμών και πτώχευση. Θα λήξει κάποιο ομόλογο και θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Θα την πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι και όχι οι οικονομικά ισχυροί που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Αυτά τα κόμματα μας οδηγούν, να πέσουμε από το μπαλκόνι. Λειτουργούν όπως οι σοφιστές στην αρχαιότητα», τόνισε.
«Το ίδιο κάνουν οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων που προκειμένου να πάρουν ψήφους δεν υπολογίζουν τις συνέπειες αυτών που λένε, και θα φέρουν την κοινωνία σε αδιέξοδο δημιουργώντας και συνθήκες εμφυλίου», είπε ο κ. Λεβέντης και εξήγησε πως το πρώτο μπλοκ των κομμάτων μοιάζει με θάλαμο αερίων.
«Μπορούμε όμως να κρατήσουμε την Ελλαδα στη ζώνη του ευρώ και να μειώσουμε το έλλειμμα στο 3% κάτι που μας ζητούν οι ξένοι. Δεν μας ζητούν να βάζουμε χαράτσια και να μειώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις», τόνισε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας πως η μείωση του ελλείμματος προϋποθέτει τον περιορισμό των αλόγιστων δαπανών.
«Είναι η ώρα της αλήθειας. Θα πρέπει η χώρα να μείνει όρθια και να μην πτωχεύσει. Πρέπει να κοπούν οι σπατάλες και τα προνόμια της πολιτικής ελίτ. Να πληρώσουν οι έχοντες», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στα σενάρια της επόμενης ημέρας των εκλογών.
Η Ένωση Κεντρώων προτείνει:
1) Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως(οικογενειακό εισόδημα).
Για ποσά κάτω των 2 χιλ. ευρώ το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή.
2) Απαγόρευση διπλοθεσίας και πολυθεσίας και απαγόρευση στο ίδιο πρόσωπο να παίρνει πλέον της μιας σύνταξη.
Απαγόρευση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 800 ευρώ να εργάζονται.
Κόψιμο της σύνταξης από όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα (άνω των 3.000 ευρώ) από κάθε πηγή.
3) Θέσπιση φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες γης και διαμερισμάτων επί της διαφοράς μεταξύ τιμής πώλησης και τιμής αγοράς το 30% θα το παίρνει το κράτος.
Απαλλάσσεται ολοσχερώς η πρώτη και δεύτερη κατοικία κάθε οικογένειας.
4) Αύξηση του ΦΜΑΠ και του φόρου κλίμακας για έσοδα από ενοίκια σε οικογενειακές μερίδες διαθέτουσες πλέον των τριών κατοικιών.
Αυστηροποίηση του “Πόθεν Έσχες” για τις περιπτώσεις αυτές.
5) Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος και κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών.
6) Μείωση κατά 50% των αποδοχών, Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, γεν. γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών.
7) Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους.
8) Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με κάθε μέσο και θέσπιση γενναίων κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.
9) Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 ευρώ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων Έλληνες πολίτες.