Μαίνεται στο «γαλάζιο» παρασκήνιο ο εσωκομματικός πόλεμος μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του κόμματος σε ένα εκ των δύο «διεκδικητών» του, υποψηφίων για τον ενιαίο δήμο της Ρόδου και συγκεκριμένα στους κκ Χ. Χατζηευθυμίου και Γ. Χατζημάρκο.
Ο πρώην Υφυπουργός Αμύνης, Βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν προβλέπεται να πάει έστω για τα ελάχιστα μπάνια που ατύπως επιτρέπονται στα στελέχη του κόμματος, τον λούζει όμως κρύος ιδρώτας για τη συνάντηση που αποφάσισε χθες να έχει με τους δύο «αντιπάλους» προκειμένου να επιχειρήσει εκ νέου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Τα όσα εκτυλίσσονται σε επίπεδο «Ρηγίλλης» μόνο ως τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηριστούν ενώ διασταυρωμένα πυρά δέχεται σχεδόν καθημερινά και η νέα ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, αδίκως κατά τους πολλούς.
Παρότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι δεν διεκδικούν την στήριξη του κόμματος αλλά κατέρχονται στις εκλογές με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν αποκηρύσσουν το «χρίσμα» και ότι αυτό είναι καλοδεχούμενο, το παρασκήνιο και στις δύο αντίπαλες παρατάξεις «Νέα Ρόδος» και «Η Ρόδος Μπροστά», οργιάζει.
Χθες το πρωί σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ Τάκης Μιχαήλου, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ Μιχαλολιάκο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η τελική απόφαση του κόμματος είναι να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ Χ. Χατζηευθυμίου.
Από τον κ Μιχαήλου ζητήθηκε μάλιστα να συγκαλέσει άμεσα και συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΝΟΔΕ και των μελών των τοπικών συμβουλίων στον Ενιαίο Δήμο της Ρόδου και να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση στήριξης στην παράταξη «Νέα Ρόδος» του κ Χ. Χατζηευθυμίου.
Η πληροφορία, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταδόθηκε ταχύτατα μεταξύ των μελών της ΝΟΔΕ ενώ σχετική ενημέρωση φέρεται να έγινε και σε εκπροσώπους των δύο συνδυασμών.
Την ειλημμένη αυτή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας επρόκειτο μάλιστα να ανακοινώσει η «Ρηγίλλη» επισήμως έως το απόγευμα της Δευτέρας.
Για την οριστικοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, όπως τονίστηκε αρμοδίως, ελήφθησαν υπόψιν εισηγήσεις κομματικών στελεχών, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είχε διενεργηθεί, η πορεία των δύο υποψηφίων στο κόμμα αλλά και αντικειμενικά στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις που έδωσαν σε επιστολή που τους απηύθυνε η «Ρηγίλλης» στελέχη της βάσης στο νομό.
Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποστείλει επιστολή προς τους ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζήτησε να εκφράσουν την άποψή τους αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους.
Η γνώμη των μελών του κόμματος στο νομό και το γκάλοπ που είχε διενεργηθεί συνυπολογίστηκε στη διαμόρφωση της απόφασης για τη στήριξη του κ Χ. Χατζηευθυμίου.
Εν πάση περιπτώσει και ενώ έτσι είχε μέχρι χθες το μεσημέρι η κατάσταση, η ΝΟΔΕ ενημερώθηκε εκ νέου από τον κ Μιχαλολιάκο ότι θα πρέπει να αναστείλει τις διαδικασίες ενημέρωσης των μελών της και των τοπικών οργανώσεων διότι τελικώς η απόφαση για τη στήριξη του κ Χατζηευθυμίου δεν είναι οριστική!
Ο κ Μιχαλολιάκος ενημέρωσε επιπλέον τον κ Μιχαήλο ότι τις προσεχείς ημέρες θα έλθει ο ίδιος στη Ρόδο για να έχει συνάντηση με τους κκ Χατζηευθυμίου και Χατζημάρκο αλλά και για το ότι το κόμμα αποφάσισε να διενεργήσει νέα δημοσκόπηση.
Η απόφαση αυτή της Ρηγίλλης δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς το τελευταίο κυρίως διάστημα εντείνονται και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα πιέσεις προς το κόμμα ενώ δεν λείπουν εκατέρωθεν και προειδοποιήσεις για παραιτήσεις στελεχών!!
Τόσο σε επίπεδο της παράταξης «Νέα Ρόδος» όσο και σε επίπεδο της παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά» η στήριξη του κόμματος, παρότι δεν ζητείται δημοσίως, θεωρείται εξαιρετικής σημασίας καθώς θα αποτελέσει και αφορμή για να εκδηλώσουν τις αποφάσεις τους πολλοί από τους υποψηφίους συμβούλους, που πελαγοδρομούν μεταξύ των δύο συνδυασμών, αναμένοντας τις αποφάσεις της «Ρηγίλλη».
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συγκεκριμένα αρνούνται επί του παρόντος να μετάσχουν στις εκλογές με έναν από τους δύο ανεξάρτητους συνδυασμούς αν δεν εξασφαλίσουν ότι η απόφαση τους αυτή θα είναι σύμφωνη με την απόφαση του κόμματος.
Ιδιαίτερο πρόβλημα εκδηλώνεται συγκεκριμένα σε επίπεδο υποψηφίων από το Δήμο Καλλιθέας, όπου ο δήμαρχος κ Γ. Ιατρίδης, έχει θέσει εμπάργκο σε όσους «επηρεάζει» μέχρι να αποφανθεί η «Ρηγίλλη».
Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην μπει σε μια διαδικασία πόλωσης και συμφερόντων που δεν θα μπορέσουν να ευνοήσουν σε καμία περίπτωση το πολιτικό σκηνικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως από καιρό μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο τοπικά όσο και εθνικά φημολογούνταν πως ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει να μην δοθούν χρίσματα. Σύμφωνα με την κινητοποίηση του Πολιτικού Σχεδιασμού μάλιστα, είχε εκφραστεί ξεκάθαρα η πεποίθηση πως η “χρισματοδότηση” σε υποψήφιους με δεδομένες τις συγκυρίες, θα λειτουργούσε ανασταλτικά, όχι μόνο για υποψήφιους που θα στηρίζονταν από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για όλους τους υποψηφίους που θα είχαν κομματική στήριξη.
Για το λόγο αυτό αποφάσισε να αφήσει τις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν και να εκλέξουν απομακρυσμένες από δεσμεύσεις, τον υποψήφιο που θεωρούν πως μπορεί να τις εκπροσωπήσει καλύτερα και να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων.
Η νέα δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί έχει όπως έγινε γνωστό σκοπό να καταδείξει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάσσεται εκ νέου υπέρ της υποψηφιότητας του κ Χατζηευθυμίου προκειμένου να σταματήσουν τα διλήμματα μετά και τα νέα αντικειμενικά κριτήρια για την μη επιλογή του κ Χατζημάρκου.
Στο μεταξύ στη Ρόδο βρίσκεται ο πρώην υφ/ργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος έχει επαφές με στελέχη του κόμματος αλλά και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να “ανιχνεύσει” τις απόψεις τους σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο που πρέπει να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι περισσότεροι συνομιλητές του κ. Βαληνάκη τον συμβουλεύουν να οδηγηθούν σε συνεργασία, με “άνωθεν” παρέμβαση, οι κ.κ. Χατζηευθυμίου και Χατζημάρκος, για να μην χαθεί ο Δήμος, με τον δεύτερο να εντάσσεται στον Συνδυασμό του πρώτου και στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/galazio-paraskinio-gia-ton-ipopsifio-dimarcho/







