Ελεύθερος με όρους για τις κλοπές

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέρθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 32χρονος Α. Ρ. του Α., κάτοικος Ρόδου, που ενέχεται σε 26 διαρρήξεις αυτοκινήτων και διώκεται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Όπως έγραψε η “δ” την 9η Μαρτίου 2012 ο 32χρονος εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εποπτεύει σταθμευμένα οχήματα στην οδό Καποδιστρίου και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα σφυρί, δυο κινητά τηλέφωνα και μία γυναικεία τσάντα.
Προέκυψε στην πορεία των ερευνών ότι ο 32χρονος χρησιμοποιώντας σφυρί σπούσε τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρούσε αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους.
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε σε σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό ιδιοκτησίας του βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είναι προϊόντα κλοπών από διαρρήξεις οχημάτων, που είχε διαπράξει νωρίτερα, όπως γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγραφα κλπ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε κλοπές σε βάρος των κ.κ. Μαρίας Χριστίνας Κάζου, Ζαχαριά Μερκούρη (ιερέα), Αθηνάς – Αικατερίνης Δελαπόρτα, Χριστίνας Αντωναράκη, Παρασκευής Μαίλλη, Στέργου Γεράκου, Siebeneigh Joachim, Σμαράγδας Σαρρή, Μάρθας Σκουλλή, Κ. Σπυράκη, Αντωνίου Λιάνου, Ιωάννη Καρελλά, Καλλ. Ρωμαίου, Ν. Χριστοφόρου, Μαρίας Δράκου, Παναγιώτας Ρωμαίου, Αναστασίας Σφήκα, Ανδρέα Λιούμπα, Μαριάννας Φαυγή, Ιωάννη Τσαμπίκου, Χρυσάνθης Σκουμπουρδή, Κυριάκου Μάγου, Μαρίας Λεφτοπίνα, Αναστασίας Γαλάτη, Κosta Kombitsi, Χρυσούλας Γιακουμάκη και Παναγιώτη Κοντοπάννου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Γεωργάς.