Ελεύθερος με όρους

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ένας 49χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε μια ομοεθνή του να ταξιδέψει παράνομα για Σουηδία μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.
Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μια 24χρονης, ομοεθνής του.
Οι δύο Σύροι εντοπίστηκαν την 1η Ιουνίου 2013 στην αίθουσα αναχωρήσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου. Ο 49χρονος συνόδευε την 25χρονη προσποιούμενος τον πατέρα της. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή τρίτου προσώπου, προμήθευσε την 25χρονη με πλαστό διαβατήριο, τη μετέφερε αεροπορικώς στη Ρόδο και στην συνέχεια θα επιχειρούσε να την προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.
-Στο αεροδρόμιο της Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω συνελήφθη ένας 25χρονος Νιγηριανός, κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο 25χρονος κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου Μάλτας, προσπάθησε να ταξιδέψει παράνομα για το Μπέργκαμο Ιταλίας.
-Αστυνομικοί του Αστυνομικού Ασφαλείας Κω, συνέλαβαν 5 υπηκόους Συρίας (4 άνδρες και 1 γυναίκα με δυο βρέφοι), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τους λαθρομετανάστες, μετέφερε σε παραλιακή περιοχή πλωτό μέσο προερχόμενο από τουρκικά παράλια και αφού τους αποβίβασε, αποχώρησε.