Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου, ύστερα από σχετική αίτηση της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη Γ. Χατζημάρκου), το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, με μοναδικό θέμα στην ημερήσιά του διάταξη, «Λήψη απόφασης για την ενεργό συμβολή και συνδρομή του Δήμου Ρόδου στην κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γάκης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ροδοκόκκινο» επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου την Τετάρτη 18-1-2011 και συναντήθηκαν με τον Διοικητή, τον πρόεδρο του συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών και το ΔΣ τους Συλλόγου των Εργαζομένων
Οι φορείς του νοσοκομείου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία αναλυτικά για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοικτό, παρά τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας.
Η πολιτική αδιαφορία της Κυβέρνησης δεν μπορεί πια να καλυφθεί από την φιλοτιμία, την υπευθυνότητα και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου με τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του μνημονίου και της τρόικας. ¶λλωστε, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, αν οι προσλήψεις για την υγεία εξαιρούνται του κανόνα 1/5 (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις).
Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι φορείς του Υπουργείου να κινητοποιηθούν μετά την κήρυξη του νοσοκομείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την λύση κλήθηκαν να την δώσουν για μια ακόμη φορά οι τοπικοί φορείς με μέτρα ασπιρίνες που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα. Οι λύσεις τύπου Γαληνός, Ρόδων Α.Ε. και εσχάτως ΚΑΦΚΑ και Συλλόγου ΑμεΑ, απλά δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική αδιαφορία χωρίς να λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα. Η λύση που δόθηκε, όπως ενημερωθήκαμε, είναι ενόψει της πρόσληψης με ΑΣΕΠ 40 υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση πιθανόν τον Απρίλιο, και μετά τι; Πόσο ακόμη το νοσοκομείο μπορεί να ζει με τεχνητές αναπνοές 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων;
Η συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το Υπουργείο πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί και να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Πρέπει επίσης άμεσα να μεταφερθούν το σύνολο των υπηρεσιών Υγείας του Νομού στη Ζώνη Γ, προκειμένου να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν τόσο το νοσοκομείο όσο και τις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας στα νησιά μας.
Δεσμευόμαστε ότι άμεσα θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή μέσω της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Η υγεία είναι θύμα της πολιτικής αντίληψης που θεοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία και στοχεύει στην υποβάθμιση οτιδήποτε χαρακτηρίζεται σαν Δημόσιο. Μια πολιτική αντίληψη που θέλει τους πολίτες, ακόμα και στο δικαίωμα στη ζωή, χωρισμένους σε δυο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και να ζήσουν και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν για να μη πεθάνουν.
Έχουμε υποχρέωση να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.
Συντονιστική επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. νότιας Δωδεκανήσου.

Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ
Η Βουλευτής Δωδ/σου της Ν.Δ. κ. Μίκα Ιατρίδη προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
Η άδικη και παράλογη διάταξη του νόμου 3896/2010 (άρθρο 34), με την οποία η κυβέρνηση υποβάθμισε την αξία και την ποιότητα της ζωής σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αποκαθίσταται επιτέλους με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.
Η κυβέρνηση, δεν άντεξε τις έντονες και δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, την οργή και το θυμό των κατοίκων των νησιών μας, αλλά και των βουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση (Κυκλάδων) και Μίκας Ιατρίδη (Δωδεκανήσου) που με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους στη Βουλή, ανέδειξαν την κυβερνητική αναλγησία και τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η πολιτική της για την Υγεία στο νησιωτικό χώρο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, η οποία κάτω από το βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε σε βάρος της, αναγκάστηκε να επαναφέρει στην προγενέστερη κατάσταση τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι η κυβέρνηση ή νομοθετεί «στο γόνατο» ή ότι στο βωμό του Μνημονίου, σκόπιμα, θυσιάζει ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά