Δεν κάνει πίσω…

Μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Δ.Κ.Δ., στην τελευταία της συνεδρίαση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο «ξενοδοχείο» Πλάζα. Συγκεκριμένα τα μέλη του τοπικού συνδέσμου αποφάσισαν ότι δεν θα κάνω πίσω στο θέμα των χρημάτων για τα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας και θα ζητήσουν από 18 ευρώ έκαστος. Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του Σ.Δ.Κ.Δ. ήταν οι εξής:
1) Το ποσό των 18 ευρώ θα λαμβάνει ο διαιτητής σε κάθε τοπικό παιχνίδι. Το κατώτατο ποσό έχει οριστεί στα δέκα πέντε ευρώ.
2) Οι Σταύρος Νικηφορίδης και Σπύρος Αλεξίου, που ήταν πρωταγωνιστές ενός επεισοδίου σε παιχνίδι του 2ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, τελικά δεν θα διαγραφούν από το σύνδεσμο. Τιμωρήθηκαν με 60 ημέρες αποκλεισμό από τους αγώνες ο πρώτος και με 40 ο δεύτερος.
3) Τη διεξαγωγή μίνι επιμορφωτικού σεμιναρίου στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Κολλέγιο της Ρόδου. Εκεί θα περάσουν και τα αγωνιστικά τεστ οι μη αξιολογημένοι ρέφερι.
4) «Ανοίχτηκε» τράπεζα αίματος για τους διαιτητές.
5) Οι ¶ρης Φάκαρος και Νίκος Κουνελές θα εκπροσωπήσουν τον σύνδεσμο στη γενική συνέλευση της Αρχαίας Ολυμπίας και θα εκφράσουν τις απόψεις τους και για το θέμα του συνδέσμου Πειραιά.
6) Η χιλιομετρική αποζημίωση των διαιτητών θα είναι 0.20 ανά χιλιόμετρο. Η ημεραργία, την πρώτη μέρα, θα χρεώνεται με 40 ευρώ και τις υπόλοιπες με 30, ενώ όταν οι διαιτητές βρίσκονται εκτός της βάσης τους για περίπου 6-8 ώρες, θα πληρώνονται με 20 ευρώ.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ
Ο Σ.Δ.Κ.Δ., όπως είχε γράψει η «δσπορ», δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα της απολαβής των διαιτητών για τους αγώνες της Α’ Κατηγορίας. Να θυμίσουμε ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος γίνεται λόγος για ποσό 10 ευρώ, ενώ πέρσι οι διαιτητές έπαιρναν 15 ευρώ από τις ομάδες και 3 ευρώ από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα, οι διαιτητές δεν έχουν στόχο να συμμετάσχουν στα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας.