Την παραχώρηση από το Δήμο Ρόδου των χώρων που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες των δικαστηρίων, περιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες και να δρομολογήσει το μεγάλο έργο.
Σε αναμονή της παραχώρησης των χώρων του παλιού Νοσοκομείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι και η εταιρεία “Θέμις Κατασκευαστική” .
“Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε το έργο αν δεν γίνει η παραχώρηση των χώρων που βρίσκονται στο παλαιό Νοσοκομείο και προορίζονται για να στεγάσουν τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης. Εκτιμώ ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου”, δήλωσε στη “δ” ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Θέμις Κατασκευαστική” κ. Βασίλης Χανδακάς.
Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου σε μια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του αποφάσισε την παραχώρηση των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Χρειάστηκε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση του με την οποία οι χώροι παραχωρούντο στον Δικηγορικό Σύλλογο.
Όταν συντελεσθεί η παραχώρηση η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Χανδακά θα προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών, που είναι απαραίτητες και θα εκτιμήσει και το κόστος του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο της “Θέμις Κατασκευαστική” είχε έρθει στη Ρόδο στις 28 Σεπτεμβρίου και έκανε αυτοψία, στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου. Επίσης ο κ. Χανδακάς και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα δικαστήρια και το Κτηματολόγιο. Συνομίλησαν με τους εισαγγελικούς λειτουργούς για να αποτυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη μεταφορά των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης. Ο διευθύνων σύμβουλος της “Θέμις Κατασκευαστική” είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστα Σαρρή.
Ο κ. Χανδακάς είχε εκτιμήσει τότε, πως το κτίριο που παλαιότερα, στέγαζε το Νοσοκομείο είναι εξαιρετικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαστήριο, αν και χρειάζεται να γίνουν σε αυτό εργασίες διαρρύθμισης.
Μετά την παραχώρηση η “Θέμις” θα χρειαστεί ένα διάστημα, επτά μηνών προκειμένου να ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα, το κτίριο θα μπορεί να λειτουργήσει ως δικαστήριο σε τρία χρόνια.
Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, λόγω κόστους να επισκευάζεται τμήμα- τμήμα το κτίριο και η μεταφορά των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης σε αυτό, να γίνεται σταδιακά. Θεωρείται δηλαδή αδύνατο να εκπονηθεί σχέδιο επισκευών για όλο το κτίριο γιατί κάτι τέτοιο θα ανεβάσει πολύ τον προϋπολογισμό και το έργο θα κινδυνεύσει να μην γίνει ποτέ. Δεν αποκλείεται στον ίδιο χώρο, να μεταφερθούν και οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου.
Προσπάθειες για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης είχαν γίνει και παλαιότερα, αλλά για διάφορους λόγους δεν καρποφόρησαν.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/den-archisan-i-diadikasies-metaforas-ton-dikastirion/













