Από κοινού δρομολόγια στο Φαληράκι, ΡΟΔΑ-ΚΤΕΛ

Από: 3 λεπτά ανάγνωση

Από κοινού θα εξυπηρετήσουν και φέτος τη γραμμή του Φαληρακίου η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ και το ΚΤΕΛ. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του αντιπεριφειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Σ Κώστας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου.
Σύμφωνα με την απόφαση το συγκοινωνιακό έργο από τη Ρόδο προς το Φαληράκι( μέσω Καλλιθέας) θα εκτελούν από κοινού οι δύο συγκοινωνιακοί φορείς, με δρομολόγια εναλλάξ ανά 15νθήμερο πρωί και απόγευμα.
Για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων, θα εκδίδονται και από τους δυο φορείς εισιτήρια μηνιαίας διάρκειας με κόστος που θα είναι προσιτό.
Την τήρηση της απόφασης από όλους τους φορείς, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου που έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τυχόν καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων θα είναι αιτία πολέμου!
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ενέκριναν την πρόταση για τη δρομολόγηση λεωφορείου της ΡΟΔΑ που θα μεταφέρει τους επιβάτες από το λιμάνι της Ακαντιάς, στο κέντρο της πόλης. «Δεν είναι ωραία η εικόνα των επιβατών που προσπαθούν να μεταφέρουν τις βαλίτσες τους από τα πλοία της γραμμής στο κέντρο της πόλης. Η πρόταση που μας κατατέθηκε εγκρίθηκε, από όλους τους φορείς.Όταν θα συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της ΡΟΔΑ, θα μας καταθέσει και την πρόταση του, για την εξυπηρέτηση του αερολιμένα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προσθέτοντας πως στόχος της συνάντησης ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ολόκληρου του νησιού.
Ο αντιπεριφειάρχης είχε χθες συνάντηση και με τους εκπαιδευτές οδηγών παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Μιχ Τσακίρη.
«Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν παλαιότερα καταφέραμε να μειώσουμε το χρόνο αναμονής για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών από τους έξι μήνες που ήταν στις 15 ημέρες.», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Προσπάθεια έγινε όπως δήλωσε και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο αντιπεριφειάρχης, για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών και στην Κω. Μάλιστα είχε ετοιμαστεί και κλιμάκιο, που θα μετέβαινε στο νησί του Ιπποκράτη. Ωστόσο το ταξίδι δεν κατέστη δυνατό να γίνει, εξαιτίας του προγράμματος «Διαύγεια» που απαιτεί την τήρηση ορισμένων χρονοβόρων διαδικασιών.
«Ελπίζουμε ότι την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα καταφέρουμε να μεταβούμε στην Κω και να βοηθήσουμε την κατάσταση», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προσθέτοντας πως εξαιτίας του προγράμματος «Διαύγεια» υπήρξε πρόβλημα και στην μετακίνηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ στην Κάρπαθο.
Ο αντιπεριφερειάρχης είχε χθες συνάντηση και με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εμπορίου κ. Νίκο Γκορίτσα, για την λειτουργία των σφαγείων και την εφαρμογή του ωραρίου των καταστημάτων.
Σε ό,τι αφορά το ωράριο τα τουριστικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 12 το βράδυ, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να τηρούν την εργατική νομοθεσία. «Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά τα καταστήματα και στους δύο νομούς και δεν ξέρω αν θα είναι δυνατό να γίνει διαχωρισμός αφού υπάρχουν διαφορές σε ό,τι αφορά το ωράριο», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ικανοποιητικά λειτουργούν τα σφαγεία σύμφωνα με τον αντιπεριφειρειάρχη στην περιοχή Τσαίρι και στον Έμπωνα. Συνολικά αναμένεται ότι θα σφαγούν και στις δύο εγκαταστάσεις 5000 ζώα που θα διατεθούν στην αγορά για την εορτή του Πάσχα.
«Η λειτουργία των σφαγείων είναι τονωτική ένεση για τους κτηνοτρόφους και είναι σημαντικό που βρήκαμε λύση», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδιάκος.