Αγριόσκυλα κατασπάραξαν ελάφια και κότες σε εκτροφείο!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αδίστακτων κακοποιών που ευθύνονται για μια πρωτοφανή σε έκταση και βαρβαρότητα ζωοκτονία εντός περιφραγμένου εκτροφείου ελαφιών και κοτών παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός και ιδιωτικός ντέντεκτιβ κ. Ιωάννης Δουγανιώτης υπέβαλε χθες ενώπιον του κ. Εισαγγελέα μήνυση συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί η δράση των αλητήριων, που άφησαν βορά σε αγριόσκυλα ελάφια και κότες για να κατασπαράξουν!
Στη μήνυση αναφέρονται τα εξής:
«Διατηρώ εκτροφείο θηραμάτων εις την περιοχή Κανδυλί Ιαλυσού Ρόδου, το οποίον λειτουργεί επ’ονόματι της συζύγου μου Ζαμπέτας Δουγανιώτη, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1833/29-4-1986 αδείας εκτροφείου ελαφιών και ζαρκαδιών και λοιπών ζώων. Η άδεια δημοσιεύτηκε νομίμως εις το τεύχος Β φύλλο 365/2-6-1986 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως. Εις το εκτροφείο μου εξέτρεφα την περίοδο αυτή δέκα επτά (17) ελάφια «πλατόνι» Ρόδου, δέκα (10) αγριογούρουνα και τριάντα (30) κότες, σε ξεχωριστούς, δια περιφράξεως, χώρους.
Τις νυκτερινές ώρες από 22.00 έως 7.00 της 6/7 Δεκεμβρίου 2012, άγνωστα άτομα άνοιξαν την μεταλλική πόρτα εισόδου του περιφραγμένου με συρμάτινη, περίφραξη εκτροφείου μου και έβαλαν εντός αυτού άγρια σκυλιά τα οποία κατασπάραξαν δέκα θηλυκά ελάφια «πλατόνι» (ροδιακή έλαφος) και ανάγκασαν άλλα επτά (7) ελάφια μου να βγουν έξω από τους περιφραγμένους χώρους του εκτροφείου και να εξαφανισθούν, προφανώς καταδιωκόμενα από τα σκυλιά που προαναφέρω.
Την ίδια νύκτα οι ίδιοι άγνωστοι δράστες έσπασαν την μεταλλική πόρτα του θερμοκηπίου εντός του οποίου διατηρούσα τριάντα κότες, έβαλαν τα σκυλιά τους μέσα σ αυτό και σκότωσαν όλα τα πτηνά εντός του περιφραγμένου και ειδικά διαμορφωμένου χώρου.
Τους ανωτέρω αγνώστους δράστας αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ, εγκαλώ και αιτούμαι τα καθ Υμάς νόμιμα προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου και να τιμωρηθούν κατά νόμον».