Με την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιήθηκαν τις ώρες που διεπράχθησαν οι διαρρήξεις στα χρυσοχοεία των ξενοδοχείων “Rodian Amathus” την 11η Σεπτεμβρίου 2011, «Oceanis» την 30η Αυγούστου 2011 και «Nautica Blue» την 18η Αυγούστου 2011, επιδιώκουν να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού.
Και οι τρεις διαρρήξεις στα χρυσοχοεία που βρίσκονται εντός των ξενοδοχειακών μονάδων και δεν διαθέτουν σύστημα συναγερμού έγιναν με πανομοιότυπο τρόπο.
Η τελευταία διάρρηξη στο χρυσοχοείο ιδιοκτησίας της κ. Μαρίας Μαρίνας Μπαλέση έγινε από ώρα 23.00 έως 24.00 της 11ης Σεπτεμβρίου 2011. Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό της ρεσεψιόν και αφού παραβίασαν και τους δύο ομφαλούς της ξύλινης εισόδου του καταστήματος αφαίρεσαν σχεδόν όλα τα χρυσαφικά, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Στο χρονικό διάστημα από 23.00 ώρα της 30ης Αυγούστου 2011 έως 07.30 ώρα της 31η Αυγούστου 2011 άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφού έσπασαν τους δύο ομφαλούς των κλειδαριών της γυάλινης πόρτας στην πίσω πλευρά του χρυσοχοείου, που βρίσκεται εγκατεστημένο εσωτερικά στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου «Oceanis» στην οδό Ηρακλειδών, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ελληνικά Ξενοδοχεία Αιγαίου», εισήλθαν σ’ αυτό και αφαίρεσαν από τις προθήκες όλα σχεδόν τα χρυσά κοσμήματα και ρολόγια χειρός, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.
Την 18η Αυγούστου 2011 η ιδιοκτήτρια του ως άνω χρυσοχοείου κ. Ευδοκία Καραγιάννη είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, κλοπή σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας της εντός του ξενοδοχείου «Nautica Blue» συμφερόντων της ίδιας εταιρείας, στις Φάνες.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου 2011, άγνωστος δράστης, αφού παραβίασε την γυάλινη πόρτα του χρυσοχοείου το οποίο βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου, αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, κατά δήλωσή της.
Ανεξιχνίαστες παραμένουν ακόμη τρεις όμοιες διαρρήξεις και συγκεκριμένα:
-Την 7η Ιουνίου 2011 ριφιφίδες «κτύπησαν» κεντρικό χρυσοχοείο στην πολυσύχναστη οδό Καρπάθου, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα το χρυσοχοείο της κ. Π. Γιαννούρη – Βασιλάκη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν κοσμήματα.
-Την 9η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 19.00 καταγγέλθηκε από τον κ. Χασάν Χατζηόγλου του Σαλήκ, 28 ετών, διάρρηξη του χρυσοχοείου που διατηρεί ο πατέρας του στην Ιξιά (περιοχή 20 μαγαζιά) από δύο άγνωστους δράστες.
Οι δύο δράστες, όπως προκύπτει από βίντεο εσωτερικής μαγνητοσκόπησης του καταστήματος, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο με θραύση του ομφαλού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του (βιτρίνα – προθήκη) κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 20.000 ευρώ περίπου.
-Τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2011 άγνωστοι διέρρηξαν το χρυσοχοείο του κ. Ιωάννη Παριανού του Γεωργίου, στο Φαληράκι. Οι δράστες αφού έσπασαν με σιδερένιο στήριγμα σκαλωσιάς την ψευδοροφή του τουριστικού καταστήματος – χρυσοχοείου εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 48.000 ευρώ περίπου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/afanti-i-diarriktes-ton-trion-chrisochoion/







