ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28,5 εκατ. οι ταξιδιώτες το 8μηνο στη χώρα – Ανοδικές εισπράξεις τον Αύγουστο αλλά με μείωση στη μέση δαπάνη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Οι ταξι­διω­τι­κές εισπρά­ξεις τον Αύγου­στο του 2026 αυξή­θη­καν κατά 6,5%, φτά­νο­ντας τα 4,86 δισ. ευρώ, λόγω της ανόδου της εισερ­χό­με­νης ταξι­διω­τι­κής κίνησης κατά 13,4%.
  • Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026, οι εισπρά­ξεις αυξή­θη­καν κατά 9,4%, φτά­νο­ντας τα 18,2 δισ. ευρώ, με την ταξι­διω­τική κίνηση να σημειώ­νει άνοδο 10%.
  • Οι εισπρά­ξεις από τη Γερ­μα­νία, τη Γαλλία και την Ιταλία παρου­σί­α­σαν σημα­ντική αύξηση τον Αύγου­στο, ενώ οι εισπρά­ξεις από το Ηνωμένο Βασί­λειο μειώ­θη­καν κατά 32,8%.
  • Η ταξι­διω­τική κίνηση από τη Γερ­μα­νία και την Ιταλία αυξή­θηκε σημα­ντικά, ενώ από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασί­λειο μειώ­θηκε, με τις ΗΠΑ να κατα­γρά­φουν σημα­ντική άνοδο στις εισπρά­ξεις αλλά μικρή μείωση στην κίνηση.

Αύξηση κατά 6,5% κατέ­γρα­ψαν τον Αύγου­στο του 2026 οι ταξι­διω­τι­κές εισπρά­ξεις, οι οποίες δια­μορ­φώ­θη­καν στα 4,86 δισ. ευρώ, έναντι 4,56 δισ. ευρώ τον αντί­στοιχο μήνα του 2025. Η αύξηση αυτή οφεί­λε­ται στην άνοδο της εισερ­χό­με­νης ταξι­διω­τι­κής κίνησης κατά 13,4%, σε σε 8,46 εκατ. ταξι­διώ­τες, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώ­θηκε κατά 6,5%.

Αντί­στοιχα, για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026, οι εισπρά­ξεις παρου­σί­α­σαν επίσης άνοδο, κατά 1,56 δισ. ευρώ ή 9,4% και δια­μορ­φώ­θη­καν στα 18,2 δισ. ευρώ.

Η άνοδος των ταξι­διω­τι­κών εισπρά­ξεων οφεί­λε­ται στην αύξηση της εισερ­χό­με­νης ταξι­διω­τι­κής κίνησης κατά 10% -σε 28,5 εκατ. ταξι­διώ­τες, έναντι 25,92 εκατ. ταξι­διω­τών την αντί­στοιχη περίοδο του 2025- καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι παρέ­μεινε σχεδόν αμε­τά­βλητη σε σχέση με την αντί­στοιχη περίοδο του προη­γου­μέ­νου έτους.

Τον Αύγου­στο, όσον αφορά τις σημα­ντι­κό­τε­ρες χώρες προ­έ­λευ­σης ταξι­διω­τών από τη ζώνη του ευρώ, οι εισπρά­ξεις από τη Γερ­μα­νία σημεί­ω­σαν άνοδο κατά 24,2% και δια­μορ­φώ­θη­καν στα 835,5 εκατ. ευρώ, όπως και οι εισπρά­ξεις από τη Γαλλία που αυξή­θη­καν κατά 16,2% και δια­μορ­φώ­θη­καν στα 307,5 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατά 31,3% στα 428,2 εκατ. ευρώ παρου­σί­α­σαν και οι εισπρά­ξεις από την Ιταλία.

Από τις λοιπές χώρες, πτώση κατά 32,8% κατέ­γρα­ψαν οι εισπρά­ξεις από το Ηνωμένο Βασί­λειο, οι οποίες δια­μορ­φώ­θη­καν στα 564,9 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξή­θη­καν κατά 52,3% στα 346,3 εκατ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα, η ταξι­διω­τική κίνηση από τη Γερ­μα­νία κατέ­γραψε άνοδο κατά 9,2% και δια­μορ­φώ­θηκε σε 1.180,9 χιλ. ταξι­διώ­τες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώ­θηκε κατά 6,1% σε 423,3 χιλ. ταξι­διώ­τες. Αυξη­μένη κατά 17,5% ήταν η ταξι­διω­τική κίνηση από την Ιταλία, η οποία δια­μορ­φώ­θηκε σε 652,2 χιλ. ταξι­διώ­τες. Ανα­φο­ρικά με τις λοιπές χώρες, η ταξι­διω­τική κίνηση από το Ηνωμένο Βασί­λειο μειώ­θηκε κατά 15,9% και δια­μορ­φώ­θηκε σε 822,8 χιλ. ταξι­διώ­τες, ενώ η ταξι­διω­τική κίνηση από τις ΗΠΑ σημεί­ωσε άνοδο κατά 33,4% σε 232,4 χιλ. ταξι­διώ­τες.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026, οι εισπρά­ξεις από τη Γερ­μα­νία σημεί­ω­σαν άνοδο κατά 7,2% και δια­μορ­φώ­θη­καν στα 2.858,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπρά­ξεις από τη Γαλλία μειώ­θη­καν κατά 8,1% στα 931,9 εκατ. ευρώ. Ενι­σχυ­μέ­νες κατά 31,7% ήταν οι εισπρά­ξεις από την Ιταλία, οι οποίες δια­μορ­φώ­θη­καν στα 1.258,1 εκατ. ευρώ.

Από τις λοιπές χώρες, άνοδο κατά 5% παρου­σί­α­σαν οι εισπρά­ξεις από το Ηνωμένο Βασί­λειο, οι οποίες δια­μορ­φώ­θη­καν στα 2.665,2 εκατ. ευρώ, ενώ και οι εισπρά­ξεις από τις ΗΠΑ αυξή­θη­καν κατά 21,0% στα 1.466,9 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, η ταξι­διω­τική κίνηση από τη Γερ­μα­νία παρου­σί­ασε άνοδο κατά 8,1% και δια­μορ­φώ­θηκε σε 4.210,4 χιλ. ταξι­διώ­τες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώ­θηκε κατά 5,4% σε 1.346,5 χιλ. ταξι­διώ­τες. Άνοδο κατά 22,1% σημεί­ωσε η ταξι­διω­τική κίνηση από την Ιταλία, η οποία δια­μορ­φώ­θηκε σε 1.924,8 χιλ. ταξι­διώ­τες. Ανα­φο­ρικά με τις λοιπές χώρες, η ταξι­διω­τική κίνηση από το Ηνωμένο Βασί­λειο αυξή­θηκε κατά 3,9% και δια­μορ­φώ­θηκε σε 3.404,0 χιλ. ταξι­διώ­τες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ μειώ­θηκε κατά 1,5% σε 1.062,4 χιλ. ταξι­διώ­τες.

Πηγή: tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.