- Ο Δήμος Νισύρου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Νισύρου και Λαυρεωτικής για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων.
- Η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου του Γεωπάρκου Νισύρου, προωθώντας τη βιωματική μάθηση μέσω της μελέτης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Προβλέπονται επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, δράσεις στο πεδίο, διαθεματικές μαθητικές εργασίες και συνεργασίες μεταξύ σχολείων της Ανατολικής Αττικής και της Νισύρου.
- Ο Δήμαρχος Νισύρου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ανάδειξη της γεωλογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.
Ο Δήμος Νισύρου ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Νισύρου και Λαυρεωτικής. Η συνεργασία δημιουργεί το πλαίσιο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων που συνδέουν τη σχολική γνώση με τη γεωλογική και πολιτιστική κληρονομιά των δύο περιοχών.
Για τη Νίσυρο, αποτελεί μια ευκαιρία να ενισχυθεί ο εκπαιδευτικός ρόλος του Γεωπάρκου και να γνωρίσουν περισσότεροι μαθητές το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του νησιού. Το ηφαίστειο, οι κρατήρες και οι θερμές πηγές, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου, προσφέρουν δυνατότητες για παρατήρηση, έρευνα και βιωματική μάθηση.
Στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ανδρέα Μαρίνου, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και επιστημονικά υπεύθυνη του Γεωπάρκου Νισύρου, Εύη Νομικού, παρουσίασε τις δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης του νησιού ως φυσικού εργαστηρίου.
Η συνεργασία προβλέπει επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δράσεις στο πεδίο και διαθεματικές μαθητικές εργασίες, με τη συμβολή των επιστημονικών ομάδων των δύο Γεωπάρκων. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ σχολείων της Ανατολικής Αττικής και της Νισύρου, καθώς και η παρουσίαση μαθητικών εργασιών σε εκπαιδευτική ημερίδα στο Λαύριο.
Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος δήλωσε:
«Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη σύνδεση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Νισύρου με την εκπαίδευση. Θέλουμε οι μαθητές να γνωρίσουν το νησί μας, να μελετήσουν το φυσικό του περιβάλλον και να κατανοήσουν την αξία της προστασίας του. Ως Δήμος στηρίζουμε τις συνεργασίες που προσφέρουν νέες δυνατότητες στη σχολική κοινότητα και αναδεικνύουν τη γεωλογική και πολιτιστική κληρονομιά της Νισύρου».
Ο Δήμος Νισύρου στηρίζει το έργο της επιστημονικής ομάδας του Γεωπάρκου και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
![]()






























Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.