- Η Τουρκία εξέδωσε δεύτερη αντι-NAVTEX μέσα σε λίγες ώρες, απαντώντας στην ελληνική και κυπριακή NAVTEX για έρευνες στην περιοχή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.
- Η νέα τουρκική NAVTEX αφορά την περιοχή διέλευσης του γαλλικού ερευνητικού πλοίου Abeille Marengo, που θα πραγματοποιήσει έρευνες για το υποθαλάσσιο καλώδιο.
- Προηγουμένως, η Τουρκία είχε εκδώσει αντι-NAVTEX για την πολυεθνική άσκηση «EUNOMIA» προγραμματισμένη νότια του Καστελλόριζου στις 19 Οκτωβρίου.
- Η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη ανήκει στον τουρκικό σταθμό της Αττάλειας.
Με δεύτερη αντι-NAVTEX μέσα σε λίγες ώρες επανέρχεται η Τουρκία, εν μέσω των σχεδιασμών για την επανέναρξη των ερευνών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.
Η νέα τουρκική αναγγελία αφορά την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από όπου αναμένεται να διέλθει το γαλλικό ερευνητικό πλοίο Abeille Marengo, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες για το καλώδιο που θα συνδέει Ελλάδα και Κύπρο, και απαντά σε NAVTEX που εξέδωσε νωρίτερα η Λευκωσία.
Νωρίτερα, η Τουρκία είχε εκδώσει αντι-NAVTEX για την πολυεθνική άσκηση «EUNOMIA», η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου σε θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.
Η τουρκική οδηγία ήρθε λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη ελληνική NAVTEX, που εκδόθηκε από τον Σταθμό του Ηρακλείου, με την Αγκυρα να υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν εμπίπτει στην ελληνική αρμοδιότητα, αλλά στην τουρκική, και ότι αρμόδιος για την έκδοση των σχετικών οδηγιών είναι ο Σταθμός της Αττάλειας.
Πηγή: kathimerini.gr
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.