ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου για την εκτέλεση των εργασιών στη Νέα Αγορά 

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΡΟΔΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο Δήμος Ρόδου ανα­κοι­νώ­νει προ­σω­ρι­νές κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις από 11 Σεπτεμ­βρίου 2026 για την απο­κα­τά­σταση της Νέας Αγοράς.
  • Θα υπάρξει περί­φραξη του εργο­τα­ξίου και απα­γό­ρευση στάθ­μευ­σης γύρω από αυτό, με εναλ­λα­κτι­κές δια­δρο­μές για πεζούς.
  • Δημιουρ­γού­νται ειδικές λωρίδες κυκλο­φο­ρίας για λεω­φο­ρεία και ζώνες επιβίβασης-αποβίβασης στην οδό Αβέρωφ.
  • Ο Δήμος καλεί όλους να δείξουν προσοχή και να ακο­λου­θούν τη σήμανση για την ασφαλή εκτέ­λεση των εργα­σιών.

Ο Δήμος Ρόδου ενη­με­ρώ­νει ότι, στο πλαίσιο της συνέ­χι­σης του έργου «Απο­κα­τά­σταση – Ανα­βάθ­μιση Νέας Αγοράς Ρόδου», τίθε­νται σε εφαρ­μογή από την Παρα­σκευή 11 Σεπτεμ­βρίου 2026 προ­σω­ρι­νές κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις, με στόχο την ασφαλή κίνηση οχη­μά­των και πεζών και την απρό­σκο­πτη εκτέ­λεση των εργα­σιών.

Οι ρυθ­μί­σεις προ­βλέ­πουν:

Περί­φραξη του εργο­τα­ξίου σε από­σταση 2,50 μέτρων από το κτίριο, με την προ­βλε­πό­μενη εργο­τα­ξιακή σήμανση και φωτεινή σημα­το­δό­τηση.

Απα­γό­ρευση στάσης και στάθ­μευ­σης σε όλη την περί­με­τρο του εργο­τα­ξίου.

Στην οδό 7ης Μαρτίου, οι πεζοί θα συνε­χί­σουν να χρη­σι­μο­ποιούν το ενα­πο­μεί­ναν τμήμα του πεζο­δρο­μίου εκτός της περί­φρα­ξης.

Στην οδό Γαλλίας, η κίνηση των πεζών θα πραγ­μα­το­ποιεί­ται από το πεζο­δρό­μιο στην πλευρά της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος.

Στην οδό Αβέρωφ, από την οδό Παπάγου έως την οδό 7ης Μαρτίου, οι πεζοί θα χρη­σι­μο­ποιούν το πεζο­δρό­μιο στην πλευρά του «Ήχος & Φως».

Επι­πλέον, στο τμήμα της οδού Αβέρωφ από την οδό Παπάγου έως την οδό Γαλλίας, όπου πραγ­μα­το­ποιεί­ται η επι­βί­βαση και απο­βί­βαση επι­βα­τών των λεω­φο­ρείων ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ, δημιουρ­γεί­ται:

ζώνη επι­βί­βα­σης – απο­βί­βα­σης επι­βα­τών πλάτους 1,5 μέτρου,

ειδική λωρίδα κυκλο­φο­ρίας λεω­φο­ρείων πλάτους του­λά­χι­στον 6 μέτρων, η οποία θα οριο­θε­τεί­ται με νησίδες τύπου Jersey,

λωρίδα κυκλο­φο­ρίας για τα υπό­λοιπα οχήματα.

Παράλ­ληλα, απα­γο­ρεύ­ε­ται η στάση και η στάθ­μευση οχη­μά­των στην αρι­στερή πλευρά της οδού, ενώ θα τοπο­θε­τη­θεί η προ­βλε­πό­μενη προ­σω­ρινή σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλο­φο­ρίας και την απο­κλει­στική χρήση της ειδικής λωρίδας από τα λεω­φο­ρεία.

Οι συγκε­κρι­μέ­νες προ­σω­ρι­νές κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις προ­βλέ­πε­ται να ισχύ­σουν για τρεις μήνες.

Ο Δήμος Ρόδου παρα­κα­λεί οδηγούς και πεζούς να επι­δει­κνύ­ουν ιδιαί­τερη προσοχή, να συμ­μορ­φώ­νο­νται με την προ­σω­ρινή σήμανση και να ακο­λου­θούν τις υπο­δεί­ξεις των αρμό­διων για τη ρύθμιση της κυκλο­φο­ρίας, συμ­βάλ­λο­ντας στην ασφαλή εξέλιξη των εργα­σιών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.