ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φοίβος: “Πληγή” οι στημένες φάσεις, μόνο νίκη στο επόμενο

Παύλος Nτοκόουπιλ 1 λεπτό ανάγνωση
Φοίβος

Με άδεια τα χέρια επέ­στρεψε το μεση­μέρι της Μεγάλης Τετάρ­της από την Κω ο Φοίβος.

Οι “κυα­νό­λευ­κοι” ηττή­θη­καν με 3-0 από τον Α.Ο. Πυλίου στο πλαίσιο της 25ης αγω­νι­στι­κής του πρω­τα­θλή­μα­τος της Α’ κατη­γο­ρίας Blue Star Ferries, με την ήττα καθ’ αυτή να μην ενοχλεί τόσο τον προ­πο­νητή Νίκο Ορφα­νίδη, όσο τα επα­να­λαμ­βα­νό­μενα ίδια λάθη, τα οποία δεν διδά­σκουν την ομάδα για μην πλη­ρώ­νο­νται σε βαθμούς.

Τα προ­βλή­ματα με τα οποία ταξί­δεψε η απο­στολή στην Κω προ­φα­νώς και της δίνουν ελα­φρυ­ντικά, δεν έχουν όμως συνά­φεια με την αγω­νι­στική συμπε­ρι­φορά της ομάδα όταν καλεί­ται να δια­χει­ρι­στεί στα μετό­πι­σθέν της στα­τι­κές φάσεις.

Στην Κω ο Φοίβος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ από­δο­σης. Η αλήθεια είναι αυτή.

Από την άλλη πλευρά όμως, αντι­στά­θηκε για 65′ λεπτά, διά­στημα στο οποίο ήταν αντα­γω­νι­στι­κός, μέχρι να πλη­ρώ­σει την “κακή συνή­θεια” των στη­μέ­νων, που τον πλήγωσε για πολ­λο­στή φορά φέτος.

Το τελικό και προ­φα­νώς βαρύ 3-0 λοιπόν δεν λέει μεν την απόλυτη αλήθεια για την εικόνα του ματς της Μεγάλης Τρίτης, περι­γρά­φει όμως πιστά τις αδυ­να­μίες της ομάδας, τις οποίες και καλεί­ται να αντι­με­τω­πί­σει άμεσα πριν εμπλα­κεί σε σενάρια, αρχής γενο­μέ­νης από το εντός έδρας ντέρμπι της 26ης αγω­νι­στι­κής της διορ­γά­νω­σης, κόντρα στον Ηρακλή Μαρι­τσών τη Λαμπρή Τετάρτη.

Ο Νίκος Ορφα­νί­δης μπορεί να αισθά­νε­ται πιο ήρεμος, καθώς στη διάθεσή του ανα­μέ­νε­ται να επα­νέλ­θει τόσο ο Δημή­τρης Μαγιό­γλου, που ξεπέ­ρασε τον τραυ­μα­τι­σμό του από το νικη­φόρο ματς με τον Άρη στον Αρχάγ­γελο, όσο και οι Μιχάλης Μόσχος και Νίκος Ταφάνι, οι οποίοι δεν κατά­φε­ραν να ακο­λου­θή­σουν τους συμπαί­κτες τους στο Πυλί λόγω ανε­λα­στι­κών επαγ­γελ­μα­τι­κών υπο­χρε­ώ­σεων.

Η επι­στροφή στις προ­πο­νή­σεις έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ το τεχνικό επι­τε­λείο δεν έχει απο­φα­σί­σει ακόμα αν θα αφιε­ρω­θεί σε προ­πό­νηση το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Φοίβος δεν έχει την πολυ­τέ­λεια να αντι­με­τω­πί­σει την επι­κεί­μενη κόντρα του με τους “ροπα­λο­φό­ρους” χαλαρά και ξέγνοια­στα, καθώς οι 32 βαθμοί τους οποίους έχει συγκε­ντρώ­σει δεν τον δια­σφα­λί­ζουν απόλυτα και το τελευ­ταίο που θέλουν να σκέ­φτο­μαι οι άνθρω­ποί του είναι την πιθα­νό­τητα η ομάδα να μπλέξει σε περι­πέ­τειες, δηλαδή σε μία συνθήκη απλά απα­γο­ρευ­τική για την ιστορία και το ειδικό βάρος της φανέλας.

Βέβαια, σε περί­πτωση επι­βε­βαί­ω­σης ενός “ανά­πο­δου” σενα­ρίου, ο Νίκος Ορφα­νί­δης και οι ποδο­σφαι­ρι­στές τους θα έχουν σαφώς το μικρό­τερο μερίδιο ευθύνης…

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.