ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Άνοδος για ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω κρίσης στον Κόλπο – Στους δημοφιλείς Κρήτη, Ρόδος, Κως

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρόδος

Οι ευ­ρω­παϊ­κοί προ­ο­ρι­σμοί κερ­δί­ζουν έδα­φος ενό­ψει της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, καθώς η πε­ριο­χή του Κόλ­που έχει πλέον απο­κλει­στεί από τα τα­ξι­διω­τι­κά πρα­κτο­ρεία, ενώ από την κρίση επη­ρε­ά­ζο­νται ακόμη και απο­μα­κρυ­σμέ­νες πε­ριο­χές, οι οποί­ες κα­θί­στα­νται όλο και πιο ακρι­βές, επι­ση­μαί­νει η TUI, ανα­φέ­ρο­ντας ότι με­τα­ξύ των πιο δη­μο­φι­λών τόπων δια­κο­πών συ­γκα­τα­λέ­γο­νται η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Μα­γιόρ­κα και η Ατ­τά­λεια.

Λόγω των τα­ξι­διω­τι­κών προει­δο­ποι­ή­σε­ων που έχει εκ­δώ­σει το γερ­μα­νι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, οι τα­ξι­διω­τι­κοί πρά­κτο­ρες στην Γερ­μα­νία έχουν ακυ­ρώ­σει όλα τα ορ­γα­νω­μέ­να τα­ξί­δια προς τις αρα­βι­κές χώρες του Περ­σι­κού Κόλ­που, γε­γο­νός το οποίο επη­ρε­ά­ζει μια ομάδα Γερ­μα­νών του­ρι­στών, οι οποί­οι είναι μεν λίγοι, αλλά είναι ταυ­τό­χρο­να πλού­σιοι και δα­πα­νούν ση­μα­ντι­κά ποσά για τις δια­κο­πές τους, επι­ση­μαί­νει στο πρώτο κα­νά­λι της γερ­μα­νι­κής δη­μό­σιας τη­λε­ό­ρα­σης ARD ο ‘Ααγκε Ντουν­χά­ου­πτ, εκ­πρό­σω­πος της TUI, της με­γα­λύ­τε­ρης τα­ξι­διω­τι­κής εται­ρί­ας της Ευ­ρώ­πης. Ο ίδιος ανα­φέ­ρει ακόμη ότι ο πό­λε­μος στο Ιράν επη­ρε­ά­ζει και άλλες πε­ριο­χές, όπως η Ταϊ­λάν­δη, τα τα­ξί­δια προς την οποία έχουν ήδη κα­τα­στεί πολύ ακρι­βό­τε­ρα, καθώς η εν­διά­με­ση στάση για τις αε­ρο­πο­ρι­κές πτή­σεις γι­νό­ταν συ­νή­θως σε κά­ποιο από τα με­γά­λα αε­ρο­δρό­μια των αρα­βι­κών κρα­τών. «Επει­δή αυτά τα αε­ρο­δρό­μια δεν είναι πλέον προ­σβά­σι­μα, οι αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρί­ες πρέ­πει να χρη­σι­μο­ποιούν κόμ­βους με­τε­πι­βί­βα­σης που βρί­σκο­νται σε πολύ λι­γό­τε­ρο βο­λι­κές το­πο­θε­σί­ες, όπως η Κων­στα­ντι­νού­πο­λη και η Σι­γκα­πού­ρη, με απο­τέ­λε­σμα οι τιμές να αυ­ξά­νο­νται πλέον αι­σθη­τά στον κλάδο των τα­ξι­διών με­γά­λων απο­στά­σε­ων. Ταυ­τό­χρο­να, οι τα­ξι­διω­τι­κοί πρά­κτο­ρες πρέ­πει να επω­μι­στούν το υψη­λό­τε­ρο κό­στος προ­κρα­τή­σε­ων, εξη­γεί το στέ­λε­χος της TUI.

Οι ευ­ρω­παϊ­κοί προ­ο­ρι­σμοί ήταν πάντα οι πλέον δη­μο­φι­λείς και σή­με­ρα είναι ακόμη πιο ελ­κυ­στι­κοί, ενώ τα τρία τέ­ταρ­τα των κα­λο­και­ρι­νών κρα­τή­σε­ων αφο­ρούν την Ευ­ρώ­πη. «Κλα­σι­κοί με­σο­γεια­κοί προ­ο­ρι­σμοί όπως η Μα­γιόρ­κα, η Ατ­τά­λεια, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και τα Κα­νά­ρια Νησιά είναι ιδιαί­τε­ρα δη­μο­φι­λείς», ση­μειώ­νει ο κ. Ντουν­χά­ου­πτ.

Για μία ακόμη χρο­νιά, τα επί­ση­μα στοι­χεία επι­βε­βαιώ­νουν την πο­λυ­συ­ζη­τη­μέ­νη διά­θε­ση των Γερ­μα­νών για τα­ξί­δια εντός και εκτός χώρας. Σύμ­φω­να με την Ομο­σπον­δια­κή Στα­τι­στι­κή Υπη­ρε­σία, ο αριθ­μός των εγ­χώ­ριων τα­ξι­διών έφτα­σε τα 160 εκα­τομ­μύ­ρια, το επί­πε­δο δη­λα­δή της επο­χής πριν από την παν­δη­μία του κο­ρο­νοϊ­ού, ενώ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 115 εκα­τομ­μύ­ρια τα­ξί­δια στο εξω­τε­ρι­κό. Εν­δει­κτι­κά, δέκα χρό­νια πριν είχαν κα­τα­γρα­φεί 83 εκα­τομ­μύ­ρια διε­θνή τα­ξί­δια. «Οι γε­ω­πο­λι­τι­κές συ­γκρού­σεις μπο­ρούν να επι­βρα­δύ­νουν τον του­ρι­σμό βρα­χυ­πρό­θε­σμα, αλλά μα­κρο­πρό­θε­σμα δεν αλ­λά­ζουν την έντο­νη επι­θυ­μία των Γερ­μα­νών να τα­ξι­δέ­ψουν», δη­λώ­νει στο ARD και ο Τόρ­στεν Σέφερ από τον Γερ­μα­νι­κό Τα­ξι­διω­τι­κό Σύν­δε­σμο, με τον ερευ­νη­τή θε­μά­των του­ρι­σμού για το Πα­νε­πι­στή­μιο του Χάι­ντε, Γιού­λιαν Ράιφε, να συμ­φω­νεί μαζί του στο γε­νι­κό πλαί­σιο, το­νί­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να ότι η τρέ­χου­σα κα­τά­στα­ση είναι κάπως δια­φο­ρε­τι­κή, καθώς δεν αφορά μόνο ένα βρα­χυ­πρό­θε­σμο σοκ που προ­κλή­θη­κε από τον πό­λε­μο, αλλά και τη συ­νει­δη­το­ποί­η­ση ότι οι «έχουν αλ­λά­ξει οι δο­μι­κές συν­θή­κες των τα­ξι­διών» στις πλητ­τό­με­νες πε­ριο­χές. Ο κ. Ράιφε ανα­φέ­ρει με­τα­ξύ άλλων ότι χάρη στο Πα­γκό­σμιο Κύ­πελ­λο Πο­δο­σφαί­ρου στο Κατάρ πριν από τέσ­σε­ρα χρό­νια, τα κράτη του Κόλ­που κα­τα­τά­χθη­καν για πρώτη φορά στους πέντε κο­ρυ­φαί­ους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στον κόσμο και «με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στο επι­κεί­με­νο τέλος της βιο­μη­χα­νί­ας πε­τρε­λαί­ου και φυ­σι­κού αε­ρί­ου, επέ­κτει­ναν μα­ζι­κά τις εγκα­τα­στά­σεις ανα­ψυ­χής και ψυ­χα­γω­γί­ας». Σή­με­ρα αυτές οι χώρες αντι­με­τω­πί­ζουν σο­βα­ρό πρό­βλη­μα. Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στο Ντου­μπάι η πο­λι­τεία επι­βά­λει λο­γο­κρι­σία στην προ­βο­λή ει­κό­νων από τις ιρα­νι­κές πυ­ραυ­λι­κές επι­θέ­σεις, υπο­γραμ­μί­ζε­ται στο ρε­πορ­τάζ του ARD.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.