Κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση με αντικείμενο τον αποχαρακτηρισμό της ακτοπλοϊκής γραμμής Καστελόριζο – Κας Τουρκίας από «Διεθνή», λόγω σοβαρών παραβιάσεων των προβλεπόμενων όρων και προϋποθέσεων που διέπουν τη λειτουργία της όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Μιχάλης Ροδίτης.
Η διατήρηση του χαρακτηρισμού της γραμμής ως διεθνούς, παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επαναλαμβανόμενα εμπόδια στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της, δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και επηρεάζει αρνητικά τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
Η παρούσα κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση αθέμιτου ανταγωνισμού και τη δημιουργία συνθηκών αδικαιολόγητου πλουτισμού, εις βάρος της ισονομίας και της διαφάνειας που οφείλουν να διέπουν τις μεταφορικές δραστηριότητες.
Στόχος της προσφυγής είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας.














