Το Σωματείο Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Ρόδου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του
Α) προς τις συναδέλφισσες Σεβαστή Παμπάκα και Παρασκευή Παπασάββα οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό της Τρίτης 20/01/2026
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και φορτισμένη στιγμή για μια οικογένεια συμπολιτών μας, οι συνάδελφοι στάθηκαν με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και – πάνω απ’ όλα – με βαθιά ανθρωπιά. Έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, υπερβαίνοντας όμως ταυτόχρονα τα στενά όρια του καθήκοντος, όπως μόνο όσοι υπηρετούν την πρώτη γραμμή μπορούν να κάνουν.
Η σωματική κόπωση, η συναισθηματική φόρτιση και η επιμονή μέχρι τέλους αποδεικνύουν ότι πίσω από τη στολή του διασώστη υπάρχει άνθρωπος που νοιάζεται, παλεύει και δεν εγκαταλείπει. Ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που όλοι θα θέλαμε, η προσπάθεια αυτή έχει αξία, έχει βάρος και αφήνει αποτύπωμα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σε εσάς, συναδέλφισσες, ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ.
Β) στον συνάδελφο Χρήστο Πούγιο
εκφράζουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη και ανθρώπινη στάση που επέδειξε εκτός υπηρεσίας σε τροχαίο ατύχημα στον κόμβο προς Τσαΐρι.
Χωρίς στολή αλλά με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος, παρέμεινε στο σημείο, φρόντισε για την ασφάλεια όλων και καθησύχασε τους εμπλεκόμενους, αποδεικνύοντας ότι το να είσαι διασώστης δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.
Χρήστο, σε ευχαριστούμε.
Τιμάς τον όρκο σου και όλους μας.
Ως Σωματείο, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και δηλώνουμε περήφανοι για το ήθος, την εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια με την οποία εκπροσωπούν το ΕΚΑΒ και το λειτούργημά μας.
Για το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου
Πρόεδρος
Κωνσταντίνα Κατσίκα
Γραμματέας
Παναγιώτης Σπανός













