ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απερρίφθη η προσφυγή για την ακύρωση του εντάλματος προσωρινής κράτησης 34χρονου Αλβανού διακινητή 7 κιλών κάνναβης

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΡΟΔΟΣ 25/5

Με βού­λευ­μα του Συμ­βου­λί­ου Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου απερ­ρί­φθη η προ­σφυ­γή για την ακύ­ρω­ση του εντάλ­μα­τος προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σης ενός 34χρο­νου Αλ­βα­νού κα­τη­γο­ρού­με­νου για δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, όπως έκρι­νε το Συμ­βού­λιο, υπάρ­χουν σο­βα­ρές εν­δεί­ξεις ενο­χής κα­θό­τι η ιδιαί­τε­ρα με­γά­λη πο­σό­τη­τα ναρ­κω­τι­κών δεν δι­καιο­λο­γεί προ­σω­πι­κή χρήση ενώ ο ισχυ­ρι­σμός περί εξάρ­τη­σής του δεν στοι­χειο­θε­τεί­ται από την έκ­θε­ση ψυ­χια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης στην οποία ανα­φέ­ρε­ται ότι ο κα­τη­γο­ρού­με­νος έχει δια­κό­ψει τη χρήση της κο­κα­ΐ­νης από διε­τί­ας, ενώ η ναρ­κω­τι­κή ουσία για την οποία κα­τη­γο­ρεί­ται είναι η ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη.

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», ο 34χρο­νος Αλ­βα­νός συ­νε­λή­φθη την Πέμ­πτη 25 Μαΐου 2023 στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, για κα­το­χή, με­τα­φο­ρά και δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών.

Αστυ­νο­μι­κοί της Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου με­τέ­βη­σαν στο εμπο­ρι­κό λι­μά­νι της Ρόδου για την διε­νέρ­γεια ελέγ­χων στους επι­βά­τες των πλοί­ων που κα­τα­φθά­νουν.

Την 09:30 ώρα της Πέμ­πτης 25 Μαΐου μετά τον κα­τά­πλου του BLUE STAR 2 εντό­πι­σαν τον 34χρονο και σε έλεγ­χο που του έγινε βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν στην τα­ξι­διω­τι­κή του βα­λί­τσα έξι αυ­το­σχέ­διες πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες, με ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη συ­νο­λι­κού μι­κτού βά­ρους 7.252 γραμ­μα­ρί­ων.

Επι­πλέ­ον βρέ­θη­κε στην κα­το­χή του ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο.

Εξε­τα­ζό­με­νος ο κα­τη­γο­ρού­με­νος ανέ­φε­ρε ότι δεν γνω­ρί­ζει τον απο­στο­λέα και τον πα­ρα­λή­πτη των ναρ­κω­τι­κών ου­σιών και πως ο πα­ρα­λή­πτης θα τον πε­ρί­με­νε σε χώρο στάθ­μευ­σης αυ­το­κι­νή­των στην Ρόδο επί της συμ­βο­λής των οδών Κα­μεί­ρου και Τσαλ­δά­ρη.

Από τους αστυ­νο­μι­κούς δεν κα­τέ­στη δυ­να­τή η ανα­ζή­τη­ση στα αρ­χεία των ακτο­πλοϊ­κών εται­ρειών πε­ρισ­σό­τε­ρων ει­σι­τη­ρί­ων στο όνομα του ανω­τέ­ρω κα­τη­γο­ρου­μέ­νου για την εξα­κρί­βω­ση του εύ­ρους των τα­ξι­διών που έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει.

Ενώ­πιον του κ. Ανα­κρι­τή ισχυ­ρί­στη­κε ότι είναι εξαρ­τη­μέ­νος χρή­στης κο­κα­ΐ­νης και κάν­να­βης και ότι χρω­στά λεφτά σε κύ­κλω­μα ναρ­κω­τι­κών που του ζή­τη­σε να με­τα­φέ­ρει τα ναρ­κω­τι­κά στη Ρόδο για να εξο­φλή­σει το χρέος του.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται η δι­κη­γό­ρος κ. Ισμή­νη Φώ­κια­λη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.