ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκρέκας για ανατιμήσεις – Θα είναι δύσκολος χειμώνας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκρέκας

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι λογα­ρια­σμοί της ΔΕΗ να μην προ­κα­λέ­σουν σοκ στους κατα­να­λω­τές» είπε ο κ. Σκρέκας

Δύσκολο χαρα­κτή­ρισε τον χειμώνα, ο  υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας, Κώστας Σκρέκας, ανα­φε­ρό­με­νος στο κύμα ανα­τι­μή­σεων, προ­α­ναγ­γέ­λο­ντας ότι «εφόσον δούμε ότι αυτές οι συν­θή­κες συνε­χι­στούν και μετά τον Δεκέμ­βριο, εδώ είμαστε για να στη­ρί­ξουμε τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρ­νηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε οι λογα­ρια­σμοί της ΔΕΗ  να μην προ­κα­λέ­σουν σοκ στους κατα­να­λω­τές.

Μάλιστα εκτί­μησε, μιλώ­ντας στον Σκάι, ότι η αύξηση στο κόστος των κατα­να­λώ­σεων για τους  μήνες Σεπτέμ­βριο, Οκτώ­βριο, Νοέμ­βριο και Δεκέμ­βριο για ένα μέσο νοι­κο­κυ­ριό με μια μέση κατα­νά­λωση , δεν θα πρέπει να ξεπερ­νούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα.

«Η ελλη­νική κυβέρ­νηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στή­ρι­ξης για τους κατα­να­λω­τες απέ­να­ντι στο ράλλι των τιμών ενέρ­γειας», πρό­σθεσε.

Δύσκο­λος χει­μώ­νας

Ξεκα­θά­ρισε επίσης ότι η τιμή του πετρε­λαίου, του  φυσικού αερίου και ρευ­μα­τος δεν καθο­ρί­ζε­ται από την εκά­στοτε κυβέρ­νηση οποια­δή­ποτε χώρας.

«Θα είναι ένας δύσκο­λος χει­μώ­νας» προει­δο­ποί­ησε ο κ.Σκρέκας , υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι  μέχρι και τον Δεκεμ­βριο έχει ανα­κοι­νω­θεί 20% αύξηση του επι­δό­μα­τος θέρ­μαν­σης και επι­δό­τηση στον λογα­ρια­σμό του ρεύ­μα­τος.

Για την πώληση της ΔΕΗ

Ανα­φο­ρικά με την πώληση της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρ­νηση δεν πανη­γυ­ρί­ζει αλλά σχε­διά­ζει. «Έχουν έρθει 3 δις εκατ ευρώ στην ελλη­νική  αγορά  από την πώληση του 49%  του μερι­δίου της ΔΕΗ . Προ­χω­ράμε σε άυξηση μετο­χι­κού κεφα­λαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικο­νο­μι­κός πρω­τα­θλη­τής και βασικός πυλώνας ανά­πτυ­ξης της ελλη­ιν­κής οικο­νο­μίας».

Πηγή skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.