Ειδήσεις

Γιορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού

Την 8η Μαΐου τίμησαν χθες με εκδηλώσεις στην πλατεία Δημαρχείου, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ο Σύλλογος Αιμοδοτών, το Παράρτημα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Θαλασσαιμικών.
Εκπρόσωποι των τεσσάρων συλλόγων διένειμαν έντυπα στους πολίτες και προσπάθησαν να τους ευαισθητοποιήσουν ώστε να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε εκείνους που είναι σε μειονεκτική θέση.

Με τη συνδρομή εκπαιδευμένων διασωστών πραγματοποιήθηκαν έξω από το κτήριο του Δημαρχείου δύσκολες ασκήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από τούνελ και από τρακαρισμένα αυτοκίνητα.

Τις ασκήσεις παρακολούθησε και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς που εξήρε την προσπάθεια που έκαναν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συλλόγων.
«Οργανώσαμε αιμοδοσία για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Για το λόγο αυτό άλλωστε ενώσαμε τις δυνάμεις μας με άλλους τρεις συλλόγους του νησιού μας. Προσπαθούμε να διώξουμε το σκοτάδι και να φέρουμε περισσότερο φως στις ζωές των συνανθρώπων μας. Η προσφορά αίματος είναι η υπέρτατη κίνηση ανθρωπιάς. Σύνθημά μας είναι πως τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε αλλά να τη χαρίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Φ. Νικολάου.

«Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα της Αναιμίας και του Ερυθρού Σταυρού. Θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ώστε να προσφέρουν αίμα που είναι τόσο αναγκαίο», δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου Θαλασαιμικών κ. Α. Ζουρούδη.

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μαζί με τους Σαμαρείτες Διασώστες και το Τμήμα Νοσηλευτικής. Εξετάσαμε δωρεάν τους πολίτες, τους προσφέραμε αναμνηστικά και τους ενημερώσαμε για τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε η προϊσταμένη Α’ στο τμήμα Νοσηλευτικής του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κατερίνα Ρώσου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου ΕΥΘΥΤΑ που διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στην πλατεία Δημαρχείου.
Η κ. Ελένη Καρύδη ήταν στην Αθήνα αφού είχε προγραμματιστεί συνάντησή της με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τις μεταφορές.
Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ του κατέθεσε τις προτάσεις της για την οδική ασφάλεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου