Τοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, της κατοχής και διάθεσης κάνναβης ασκήθηκαν σε έναν 53χρονο υπήκοο Αλβανίας και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδίαν αποκλειστικά χρήση από κοινού στα δύο του παιδιά ηλικίας 22 και 17 ετών και στον 26χρονο ημεδαπό σύντροφο της κόρης του, που συνελήφθησαν την 17η Ιουνίου 2021 στην Ιαλυσό, από αστυνομικούς του του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Το απόγευμα της 16ης Ιουνίου 2021 ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού για την ύπαρξη φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε οδό του χωριού κρυμμένη σε καλαμιές.
Κατά τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής αστυνομικοί εντόπισαν την φυτεία και την έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.


Την 10:30 ώρα της 17ης Ιουνίου 2021 στο σημείο εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος περιεργάζονταν τον χώρο γύρω από τα δενδρύλλια. Εν συνεχεία ξεκίνησε να προσπαθεί να κρύψει τα δενδρύλλια κάνναβης στις καλαμιές για να μην είναι ορατά από τις οικίες της γύρω περιοχής.
Τότε οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το σημείο επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 53χρονο και σε σωματικό του έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο ενώ κατά την έρευνα του υπαίθριου χώρου βρέθηκαν 17 δενδρύλλια κάνναβης.
Ο 53χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς την οικία της κόρης του και του ημεδαπού συζύγου της και σε έρευνα που διενεργήθηκε εκεί παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, αποτελούμενη από ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 0,45 μέτρων μέσα σε γλάστρα, μία θερμαντική λάμπα τύπου LED και έναν ανεμιστήρα.
Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την οικία του 53χρονου η οποία ήταν σε παρακείμενο κτίσμα, όπου διαμένει με τον υιό του, ο οποίος βρισκόταν ήδη εκεί. Στην συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα κι εκεί και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 6,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης και δυνατότητα ζύγισης από 0,01 γραμμάρια έως 200 γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας.
Κατά την διάρκεια των ερευνών ο 17χρονος ανέφερε ότι τα δενδρύλλια κάνναβης τα έχουν από κοινού με τον ημεδαπό για να εξάγουν την κάνναβη της οποίας κάνουν χρήση.
Την 13:30 ώρα της 17ης Ιουνίου 2021 εμφανίστηκε στην αστυνομία και συνελήφθη το ανδρόγυνο.
Ο ημεδαπός ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα δενδρύλλια που βρίσκονται φυτεμένα στον υπαίθριο χώρο, παρά μόνο ότι το δενδρύλλιο που βρέθηκε στην οικία του προοριζόταν για δική του χρήση.
Τα συγκεκριμένα δενδρύλλια κάνναβης ήταν πλήρως ανεπτυγμένα και μπορούσαν να αποδώσουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης τουλάχιστον τριών κιλών, η οποία κοστίζει στη Ρόδο περίπου πέντε με δέκα ευρώ το γραμμάριο.
Σύμφωνα με τον πίνακα που καταρτίστηκε από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, η τιμή της ακατέργαστης κάνναβης, κυμαίνεται από 3 ευρώ έως 10 ευρώ το γραμμάριο, οπότε το προσκομιζόμενο όφελος από την ακατέργαστη κάνναβη που θα παρήγαγαν τα δενδρύλλια υπολογίζεται τουλάχιστον από 9.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αντώνογλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου