ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθήλωσε το ακροατήριο ο Μανόλης Σφακιανάκης

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Μανώλης Σφακιανάκης

Κα­θή­λω­σε το ακρο­α­τή­ριο ο Τα­ξί­αρ­χος και Διοι­κη­τής της υπη­ρε­σί­ας Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος κ. Μα­νό­λης Σφα­κια­νά­κης στην ομι­λία που πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο 1ο Δη­μο­τι­κό Σχο­λείο Ια­λυ­σού στα πλαί­σια ημε­ρί­δας που διορ­γά­νω­σε το σχο­λείο με θέμα: «Ασφά­λεια στο Δια­δί­κτυο».

Στην κα­τά­με­στη αί­θου­σα εκ­δη­λώ­σε­ων πε­ρισ­σό­τε­ρα από 350 άτομα πα­ρευ­ρέ­θη­καν για να ακού­σουν τον πλέον κα­τάλ­λη­λο σε θέ­μα­τα ασφά­λειας του Δια­δι­κτύ­ου και δια­χεί­ρι­σης θε­μά­των που σχε­τί­ζο­νται με την πλη­ρο­φο­ρι­κή και τις νέες τε­χνο­λο­γί­ες.

Το παρόν στην πολύ εν­δια­φέ­ρου­σα ομι­λία έδω­σαν ο Σε­βα­σμιό­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Ρόδου κ .κ. Κύ­ριλ­λος, ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου κ. Βα­σί­λης Υψη­λά­ντης, ο Αστυ­νο­μι­κός Διευ­θυ­ντής Δω­δε­κα­νή­σου Τα­ξί­αρ­χος κ Φώτης Νι­κο­λό­που­λος, ο Αστυ­νο­μι­κός Υπο­διευ­θυ­ντής Δω­δε­κα­νή­σου κ Κα­λιο­ρά­κης Μα­νου­ήλ, ο Διοι­κη­τής του Αστυ­νο­μι­κού τμή­μα­τος Ια­λυ­σού κ. Θέμης Κα­λα­μά­τας, η Πε­ρι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος και Επί­κου­ρος Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη κ. Δέ­σποι­να Μου­τά­φη, ο Αντι­δή­μαρ­χος Ια­λυ­σού και πρό­ε­δρος της Δη­μο­τι­κής Επι­τρο­πής Παι­δεί­ας κ. Γιάν­νης Κο­ρω­ναί­ος, ο κα­θη­γη­τής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου κ. Γιώρ­γος Πα­πα­ντω­νά­κης, οι Σχο­λι­κοί σύμ­βου­λοι πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης κ .κ. Ψαράς, Κα­ρά­κι­ζα και Φα­τσέα, πλή­θος δα­σκά­λων και εκ­παι­δευ­τι­κών, νο­μι­κοί και φυ­σι­κά γο­νείς και μα­θη­τές σχο­λεί­ων. Χαι­ρε­τι­σμό και συγ­χα­ρη­τή­ρια απέ­στει­λαν και οι βου­λευ­τές Δω­δε­κα­νή­σου κκ. Μίκα Ια­τρί­δη ( απου­σί­α­ζε στην Κύπρο) και ο κ. Μάνος Κόν­σο­λας.

Το πρωί οι μα­θη­τές του Ε 1 τμή­μα­τος υπό την κα­θο­δή­γη­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών : Χα­τζη­στα­μά­τη Σμα­ρά­γδας, Κού­τρη Θε­ό­δω­ρου και Χρο­νο­πού­λου Βα­σι­λι­κής πα­ρου­σί­α­σαν το θε­α­τρι­κό μο­νό­πρα­κτο : «Η Δια­δι­κτυα­κή μου φίλη Αριά­δνη», βί­ντεο, αφί­σες, τρα­γού­δι και δρά­σεις σχε­τι­κά με την σωστή χρήση του ίντερ­νετ.

Κο­ρω­νί­δα της ημε­ρί­δας ήταν η ομι­λία του τα­ξί­αρ­χου κ. Σφα­κια­νά­κη. Τον τα­ξί­αρ­χο πα­ρου­σί­α­σε ο διευ­θυ­ντής του σχο­λεί­ου κ. Πα­πα­δό­που­λος Σταύ­ρος, πα­ρα­θέ­το­ντας σύ­ντο­μο βιο­γρα­φι­κό του και τον ευ­χα­ρί­στη­σε ιδιαί­τε­ρα μιας και ήρθε στη Ρόδο αργά το από­γευ­μα της Πα­ρα­σκευ­ής μόνο για την ημε­ρί­δα αφού μέχρι αργά το με­ση­μέ­ρι ήταν στην υπη­ρε­σία του ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη κ. Νίκος Δέν­διας.

Ο κ. Σφα­κια­νά­κης ξε­κί­νη­σε την ομι­λία του το­νί­ζο­ντας ότι από τη χρήση του δια­δι­κτύ­ου στα­τι­στι­κά τα θε­τι­κά απο­τε­λούν το 98% και τα αρ­νη­τι­κά μόνο το 2%, όμως λόγω της ιδιαι­τε­ρό­τη­τας και της προ­βο­λής θε­ω­ρού­με όλοι ότι είναι πε­ρισ­σό­τε­ρα. Απευ­θυ­νό­με­νος στους γο­νείς τό­νι­σε ότι δεν θα πρέ­πει να δαι­μο­νο­ποιούν το δια­δί­κτυο και τις νέες τε­χνο­λο­γί­ες αλλά να επι­τρέ­πουν στα παι­διά τους τη σωστή και λο­γι­κή χρήση. Τό­νι­σε επί­σης ότι ο μη γνώ­στης της πλη­ρο­φο­ρι­κής είναι πλέον κοι­νω­νι­κά ανέ­ντα­χτος και είναι μο­νό­δρο­μος η γνώση της πλη­ρο­φο­ρι­κής για τα παι­διά μας.

Πα­ρου­σί­α­σε συ­γκλο­νι­στι­κά βί­ντεο από την Αμε­ρι­κή, το Βέλ­γιο ακόμα και από την Κίνα που ανα­φέ­ρο­νταν στις ηλε­κτρο­νι­κές διευ­θύν­σεις, την ασφά­λεια στις σε­λί­δες κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης, στον εθι­σμό στο δια­δί­κτυο και πώς μπο­ρεί να ξε­πε­ρα­στεί. Ο τα­ξί­αρ­χος κ. Σφα­κια­νά­κης ανα­φέρ­θη­κε στον τομέα της παι­δι­κής πορ­νο­γρα­φί­ας και τις επι­τυ­χί­ες που έχει η υπη­ρε­σία που διοι­κεί, υπη­ρε­σί­ες που την έχουν κα­θιε­ρώ­σει στη συ­νεί­δη­ση όλων ως μια υπη­ρε­σία πρό­τυ­πο και από τις κα­λύ­τε­ρες σε ευ­ρω­παϊ­κό επί­πε­δο. Μά­λι­στα ανα­φέρ­θη­κε σε βιώ­μα­τα και πε­ρι­στα­τι­κά από την πο­λυ­ε­τή θη­τεία του στη υπη­ρε­σία Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος και στην πε­ρί­πτω­ση του παι­δί­α­τρου στα Ιω­άν­νι­να που την ίδια ημέρα είχε εξι­χνιά­σει.

Αφού ολο­κλή­ρω­σε την ομι­λία του απά­ντη­σε σε πε­ρισ­σό­τε­ρες από δέκα ερω­τή­σεις γο­νέ­ων, παι­διών, εκ­παι­δευ­τι­κών, νο­μι­κών με πλήρη σα­φή­νεια και από­λυ­τα κα­τα­νοη­τά. Στο τέλος τι­μή­θη­κε από το Σύλ­λο­γο Γο­νέ­ων και Κη­δε­μό­νων και από το Σύλ­λο­γο Δι­δα­σκό­ντων του Σχο­λεί­ου.

Ήταν μια ομι­λία που όσοι την πα­ρα­κο­λού­θη­σαν έφυ­γαν κερ­δι­σμέ­νοι μιας και ενη­με­ρώ­θη­καν απλά, πρα­κτι­κά και κα­τα­νοη­τά για ένα φλέ­γον ζή­τη­μα όπως είναι η ασφά­λεια και η σωστή χρήση του δια­δι­κτύ­ου αλλά γε­νι­κά των νέων τε­χνο­λο­γιών από έναν άν­θρω­πο που πέρα από γνώ­σεις έχει τόσο πάθος για τη δου­λειά του και δί­καια έχει χα­ρα­κτη­ρι­στεί ο «Πουα­ρό του Δια­δι­κτύ­ου» και έχει κα­τα­ξιω­θεί στη συ­νεί­δη­ση όλων μας.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.