ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ φέτος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πανελλαδικές

Από 0,8 έως 1,20 είναι το εύρος μέσα στο οποίο μπο­ρούν να κι­νη­θούν τα Τμή­μα­τα για να ορί­σουν την Ελά­χι­στη Βάση Ει­σα­γω­γής (ΕΒΕ) των υπο­ψη­φί­ων για την τρι­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση.

Αυτό προ­βλέ­πει υπουρ­γι­κή από­φα­ση που δη­μο­σιεύ­θη­κε στην Εφη­με­ρί­δα της Κυ­βερ­νή­σε­ως. Συ­γκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με την πρό­σφα­τη ρύθ­μι­ση του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, κα­θιε­ρώ­νε­ται Ελά­χι­στη Βάση Ει­σα­γω­γής στα ΑΕΙ ανά επι­στη­μο­νι­κό πεδίο.

Η ΕΒΕ θα προ­κύ­πτει από τον μέσο όρο των επι­δό­σε­ων των υπο­ψη­φί­ων σε κα­θέ­να από τα τέσ­σε­ρα επι­στη­μο­νι­κά πεδία. Κα­τό­πιν κάθε Τμήμα ΑΕΙ θα μπο­ρεί να προ­σαρ­μό­ζει τον μέσο όρο μειώ­νο­ντας τον κατά 0,8 ή αυ­ξά­νο­ντας τον στο 1,2.

Δη­λα­δή, εάν ο μέσος όρος των επι­δό­σε­ων στο 1ο επι­στη­μο­νι­κό πεδίο είναι 10, τότε τα Τμή­μα­τα που είναι ενταγ­μέ­να σε αυτό το πεδίο (φι­λο­λο­γί­ες,  νο­μι­κές κλπ.) θα μπο­ρούν να ορί­σουν την ΕΒΕ από 8 έως 12.

Η ΕΒΕ θα ισχύ­σει από την φε­τι­νές πα­νελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις.

Πα­ράλ­λη­λα, δη­μο­σιεύ­θη­κε ηυ­πουρ­γι­κή από­φα­ση με τα κρι­τή­ρια βάσει των οποί­ων ένα συμ­βα­τι­κό σχο­λείο μπο­ρεί να με­τα­τρα­πεί από το επό­με­νο σχο­λι­κό έτος σε Πρό­τυ­πο ή Πει­ρα­μα­τι­κό.

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.