ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο ζήτησε ο Δήμαρχος Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

Την απα­γό­ρευση μετα­κί­νη­σης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαί­ρεση κάποιοι μετα­κι­νού­νται, να είναι υπό­χρεοι σε test Covid προ­κει­μέ­νου να ταξι­δέ­ψουν, ζήτησε χθες βράδυ ο Δήμαρ­χος Θεο­δό­σης Νικη­τα­ράς, με εξαι­ρε­τικά επεί­γουσα επι­στολή του στον Υφυ­πουργό Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας Νίκο Χαρ­δα­λιά .

Ο Δήμαρ­χος Κω τονίζει ότι «…είναι απο­λύ­τως άδικο για την κοι­νω­νία της Κω, η οποία έχει επι­δεί­ξει έως σήμερα συμ­μόρ­φωση στα μέτρα προ­στα­σίας και αυτο­προ­στα­σίας από την παν­δη­μία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαι­τίας ανε­ξέ­λεγ­κτης μετα­κί­νη­σης ατόμων από επι­βα­ρυ­μέ­νες περιο­χές.»

 

Παρα­τί­θε­ται ολό­κληρη η επι­στολή.

 

Αξιό­τιμε Υπουργέ,

το τελευ­ταίο διά­στημα παρα­τη­ρεί­ται και πάλι ραγδαία και ανε­ξέ­λεγ­κτη αύξηση κρου­σμά­των Covid_19 στο γει­το­νικό νησί της Καλύ­μνου.

Η κατά­σταση ενώ φαι­νό­ταν να έχει ελεγ­χθεί για κάποιο διά­στημα δυστυ­χώς επι­δει­νώ­νε­ται.

Η Κως δια­τη­ρεί συνεχή ακτο­πλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθη­με­ρινά αφι­κνού­νται πολίτες, κυρίως για επαγ­γελ­μα­τι­κούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστι­χα­ρίου αλλά και του κεντρι­κού λιμα­νιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξι­διώ­τες προς και από Αθήνα μέσω του αερο­δρο­μίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύ­θερη μετα­κί­νηση προ­σώ­πων από μια επι­βα­ρυμ­μένη περιοχή, όπως η Κάλυ­μνος, προ­κα­λεί μεγάλη ανα­στά­τωση στην τοπική κοι­νω­νία, ειδικά μετά το σημε­ρινό πρώτο θάνατο συμπο­λίτη μας, ασθε­νούς από Covid, στο νησί μας και την εμφά­νιση κρου­σμά­των δια­σπο­ράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απο­λύ­τως άδικο για την κοι­νω­νία της Κω, η οποία έχει επι­δεί­ξει έως σήμερα συμ­μόρ­φωση στα μέτρα προ­στα­σίας και αυτο­προ­στα­σίας από την παν­δη­μία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαι­τίας ανε­ξέ­λεγ­κτης μετα­κί­νη­σης ατόμων από επι­βα­ρυ­μέ­νες περιο­χές.

Από εσάς ζητάμε, την απα­γό­ρευση μετα­κί­νη­σης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επι­βάλ­λε­ται, κατ’ εξαί­ρεση, οι μετα­κι­νού­με­νοι να είναι υπό­χρεοι σε test Covid προ­κει­μέ­νου να ταξι­δέ­ψουν.

 

Με εκτί­μηση,

Ο Δήμαρ­χος Κω

 

Θεο­δό­σης Α. Νικη­τα­ράς 

#Κάλυμνος#Κως#Covid19

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.