Αθλητικά

Άντε και καλή αρχή, μάγκες…

Για 13η χρονιά είναι ΕΔΩ! Ενωμένος, δυνατός και έτοιμος και για νέες πτήσεις… Το μεγάλο «καμάρι» του δωδεκανησιακού αθλητισμού, ο Κολοσσός, ξεκινάει σήμερα τη νέα του περιπέτεια στο πρωτάθλημα της Basket League, υποδεχόμενος στις 15:45 τον ισχυρό και Ευρωπαίο φέτος Προμηθέα Πάτρας. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και θέλοντας τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα του Νίκου Βετούλα είναι πανέτοιμη και αποφασισμένη να ξεκινήσει με το δεξί και να δείξει ότι από τη Ρόδο δύσκολα θα μπορέσει να περάσει κάποια ομάδα. Η προετοιμασία των «θαλασσί» φέτος έγινε σε μεγάλο βαθμό στο Μουζάκι της Καρδίτσας και ολοκληρώθηκε χθες για το σημερινό ντέρμπι με τους Πατρινούς, στους οποίους αγωνίζεται μεταξύ άλλων καλών αθλητών και ο πρώην «Ροδίτης» Χρήστος Σαλούστρος. Οι «θαλασσί» είναι αποφασισμένοι να «ματώσουν» στο παρκέ και να πετύχουν μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που θεωρείται το φαβορί της αναμέτρησης. Ο Νίκος Βετούλας θα έχει στη διάθεσή του, τους εξής αθλητές: Ταϊρικ Ντούρεν, Γιάννη Γεωργαλλή, Ιβάν Άσκα, Γιάννη Δημάκο, Στίβ Μπράουνινγκ, Κουίνσι Ντιγκς, Δημήτρη Μαυροειδή, Γιώργο Γεωργάκη, Κώστα Παπαδάκη, Σωτήρη Μπιλλή, Τίμοθι Κέμπτον και Αλέξανδρος Αγγελάκο.
1-1 ΟΙ ΝΙΚΕΣ
Ένα από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει η αυλαία της 27ης Basket League- το άλλο είναι το Π.Α.Ο.Κ.- Ρέθυμνο είναι αυτό που θα γίνει σήμερα στη Ρόδο με τον Κολοσσό να υποδέχεται τον Προμηθέα. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης διετίας στην οποία συνυπήρξαν στην κατηγορία ήταν ισορροπημένα αφού σημείωσαν από δύο νίκες, μία εντός και μία εκτός έδρας. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο «Βενετόκλειο» δεν έκρυβαν συγκινήσεις αφού κρίθηκαν με μεγάλες διαφορές. Υπέρ του Κολοσσού στο παιχνίδι της σεζόν 2016-17 (76-59) και υπέρ του Προμηθέα στο παιχνίδι της σεζόν 2017-18 (70-89). Αυτή θα είναι η 3η συνεχόμενη πρεμιέρα στην οποία ο Κολοσσός θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος και ο Προμηθέας ως φιλοξενούμενος. Για τους Ρόδιους αντίπαλος στην προηγούμενη διετία ήταν το Ρέθυμνο, με απολογισμό μιας νίκης και μιας ήττας ενώ με τον ίδιο τρόπο άρχισαν οι Πατρινοί που έχασαν πρόπερσι από τον Παναθηναϊκό αλλά νίκησαν τον ΠΑΟΚ πέρσι.
Ο ΦΑΓΙΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…
Έπειτα από μια εξόχως παραγωγική διετία, ο Μουχάμεντ Φαγιέ δεν φοράει πια τη φανέλα του Προμηθέα αφού μετακινήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας της Πάτρας και στις δύο επισκέψεις της στη Ρόδο. Ο Σενεγαλέζος είχε 13 πόντους στο προπέρσινο παιχνίδι και 23 με 6/9 τρίποντα στο περσινό.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ
Το σημερινό θα είναι ιδιαίτερο για τον Γιάννη Δημάκο. Όχι μόνο γιατί θα κάνει ντεμπούτο με τον Κολοσσό στη Basket League αλλά και γιατί αυτό θα γίνει απέναντι στην ομάδα στην οποία αγωνιζόταν στη σεζόν που πέρασε, τον Προμηθέα. Στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι ως παίκτης του Προμηθέα, είχε θετική παρουσία στα εννιά λεπτά στα οποία αγωνίστηκε αφού είχε τρεις πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Κολοσσός είναι ο 3ος «σταθμός» στην καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα καθώς είχε κάνει ντεμπούτο την περίοδο 2012-13 με τον Πανελευσινιακό.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
*Με τρία εύστοχα δίποντα ο Δημήτρης Μαυροειδής θα φτάσει τα 700 στην καριέρα του στη Basket League.
*Με το 355ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Γιάννης Γεωργαλλής θα φτάσει στη 18η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Ο αρχηγός του Κολοσσού παράλληλα απέχει οχτώ πόντους από τους 1.400.
*Τα 50 παιχνίδια θα συμπληρώσει στην κατηγορία ο Κώστας Παπαδάκης. Η διαδρομή αυτή άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2015 στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Κολοσσός 107-66.
*Δύο εύστοχα τρίποντα χωρίζουν τον Τόνι Μέιερ από τα 100 στη Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός φόργουορντ του Προμηθέα χρειάζεται πέντε εύστοχες βολές για να φτάσει επίσης τις 100 ενώ με έναν πόντο θα συμπληρώσει τους 600.
*Αρκετά κοντά στους 600 πόντους είναι ακόμη ο Λάνγκστον Χολ έχοντας 577 και ο Δημήτρης Κατσίβελης που έχει 572.
*Με δύο εύστοχα δίποντα ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα φτάσει τα 500 στην καριέρα του στη Basket League.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Τη στήριξη του κόσμου, τόσο στη δύσκολη πρεμιέρα με τον Προμηθέα Πάτρας, όσο και σε όλη τη σεζόν, ώστε ο Κολοσσός να πετύχει τους στόχους του, ζήτησε ο αρχηγός, Γιάννης Γεωργαλλής. Ο ίδιος είπε: «Μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Κύπελλο, ήρθε η ώρα για το πρώτο στο πρωτάθλημα. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για εμάς με τη νίκη απέναντι στο Λαύριο και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας. Σίγουρα θα έχουμε μία πολύ δύσκολη και απαιτητική πρεμιέρα, καθώς ο Προμηθέας είναι μία δυνατή ομάδα, η οποία ενισχύθηκε αρκετά, έχοντας και φέτος υψηλές βλέψεις. Εμείς από την πλευρά μας χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Θέλουμε να δείξει στήριξη, αλλά και υπομονή, καθώς κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με τον κόουτς Βετούλα και με αρκετούς νέους παίκτες. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί ενωμένοι για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους».
ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ
O διεθνής Βολιώτης Χαράλαμπος Καρακατσούνης, ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Μπήτης και ο Αθηναίος Γιώργος Ανδρικόπουλος θα «σφυρίξουν» το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Προμηθέα Πάτρας, για την πρεμιέρα της Basket League. Κομισάριος του αγώνα θα είναι ο Στέλιος Βιτζηλαίος. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη και φυσικά στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνονται σπουδαία παιχνίδια. Σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας. Η Α.Ε.Κ. θα έχει επικίνδυνη έξοδο στο Περιστέρι κόντρα στη «νεοφώτιστη» ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Π.Α.Ο.Κ. είναι τα φαβορί με αντιπάλους τον Ήφαιστο Λήμνου και το Ρέθυμνο, αντίστοιχα. Την Κυριακή, το Λαύριο θα φιλοξενήσει τον Άρη σ’ ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θα παίξει με τον Γ.Σ. Κύμης. Τέλος, ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο με αντίπαλο τον Χολαργό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΡΑ:
Π.Α.Ο.Κ. (15:45): Π.Α.Ο.Κ.- Ρέθυμνο (ΕΡΤ 2 B.L. Show)
(Κορομηλάς- Σώμος- Τσώνος/ Γκούμας)
Βενετόκλειο (15:45): Κολοσσός Ρόδου- Προμηθέας Πάτρας (ΕΡΤ2 B.L. Show)
(Καρακατσούνης- Μπήτης- Ανδρικόπουλος/ Βιτζηλαίος)
Ο.Α.Κ.Α. (17:00): Παναθηναϊκός- Ήφαιστος Λήμνου (Cosmotesport 4 κ.θ.)
(Αναστόπουλος Π.- Συμεωνίδης- Λόρτος/ Μουζάκης Στ.)
Α. Παπανδρέου (18:00): Περιστέρι- Α.Ε.Κ. (ΕΡΤ2 Live)
(Παπαπέτρου- Παναγιώτου- Μαγκλογιάννης/ Βιδάλης)
ΚΥΡΙΑΚΗ(07/10):
Σ.Ε.Φ. (17:00): Ολυμπιακός- Χολαργός (Cosmotesport 4)
(Σχινάς- Ψαριανός- Μαλαμάς/ Παλάτος)
Λαύριο (18:00): Γ.Σ. Λαυρίου- Άρης (ΕΡΤ2 Live)
(Μάνος- Τσαρούχα- Σταματόπουλος/ Ελευθεριάδης)
Νέα Σμύρνη (18:00): Πανιώνιος- Γ.Σ. Κύμης
(Πουρσανίδης Γ.- Δεσλής- Πουρσανίδης Κ./ Ντάβαρης)
*Το εκδοτήριο του «Βενετοκλείου» θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 σήμερα και η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι στο σημερινό παιχνίδι το γήπεδο πρέπει να είναι γεμάτο…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου