ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Δίοδος: Δράσεις στη «ζωντανή» αυλή …που φτιάχνει παρέες»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Στο πλαί­σιο των κα­λο­και­ρι­νών δρά­σε­ων του το Κέ­ντρο Πρό­λη­ψης  των εξαρ­τή­σε­ων και προ­α­γω­γής της ψυ­χο­κοι­νω­νι­κής υγεί­ας ¨Δί­ο­δος¨ με θέμα «Δί­ο­δος – Κα­λο­καί­ρι 2018: Μια «ζω­ντα­νή» αυλή …που φτιά­χνει πα­ρέ­ες», ορ­γα­νώ­νει συ­να­ντή­σεις – ¨ζω­ντα­νά¨ πε­ριο­δι­κά!

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, σε κάθε συ­νά­ντη­ση – ¨πε­ριο­δι­κό¨, οι επι­σκέ­πτες θα έχουν την ευ­και­ρία να στα­θούν σε ένα ή και πε­ρισ­σό­τε­ρα από τα ¨θέ­μα­τα¨ που θα φι­λο­ξε­νού­νται κάθε φορά στα τρα­πε­ζά­κια που θα βρί­σκο­νται ταυ­τό­χρο­να στον κήπο της ¨Διό­δου¨ και να συ­ζη­τούν, να λύ­νουν απο­ρί­ες, να δη­μιουρ­γούν κ.α. με τη βο­ή­θεια αν­θρώ­πων από δια­φο­ρε­τι­κούς επαγ­γελ­μα­τι­κούς χώ­ρους.

Συ­νο­λι­κά θα υλο­ποι­η­θούν 3 συ­να­ντή­σεις ανά δε­κα­πεν­θή­με­ρο. Κάθε συ­νά­ντη­ση και ένα ¨τεύ­χος¨ του ζω­ντα­νού πε­ριο­δι­κού.

Στην πρώτη συ­νά­ντη­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τη Δευ­τέ­ρα 25 Ιου­νί­ου και ο κήπος θα λει­τουρ­γεί από τις 6.00 έως 9.00 μ.μ., οι επι­σκέ­πτες θα έχουν τη δυ­να­τό­τη­τα να έρ­θουν σε επαφή με τις πα­ρα­κά­τω θε­μα­τι­κές:

  • «Δια­τρο­φι­κές συ­νή­θειες κα­λο­και­ριού και ψυ­χο­λο­γία» Υπεύ­θυ­νη τρα­πε­ζιού Χρυ­σού­λα Ζερ­βού, Ψυ­χο­λό­γος.
  • «Ο φω­το­γρα­φι­κός μου φακός, απο­τύ­πω­ση που δη­μιουρ­γεί μνήμη» Υπεύ­θυ­νος Makos , Φω­το­γρά­φος.
  • «Ζω­γρα­φί­ζο­ντας …εκ φύ­σε­ως» Υπεύ­θυ­νη συ­ντο­νι­σμού Ντο­μι­νίκ Παρ­ντιέ, Ζω­γρά­φος.
  • «Τα ερ­γα­σια­κά δι­καιώ­μα­τα» Υπεύ­θυ­νος συ­ντο­νι­στής Βα­σι­λά­κης Ηλίας, Επι­θε­ω­ρη­τής ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων.
  • ¨Ο δρό­μος του τσα­γιού… Μύηση στα μυ­στι­κά του. Πρό­κει­ται για το τρα­πε­ζά­κι που σε κάθε συ­νά­ντη­ση θα μπο­ρεί να φι­λο­ξε­νή­σει μια αυ­θόρ­μη­τη συ­ζή­τη­ση, μια ιδέα ένα εν­δια­φέ­ρον κά­ποιου που θέλει να το μοι­ρα­στεί και με άλ­λους και να γίνει για λίγο συ­ντο­νι­στής θέ­μα­τος.

Για όσους ενή­λι­κες συ­νο­δεύ­ουν μικρά παι­διά προ­βλέ­πε­ται γιαυ­τά ομάδα δη­μιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης από τις εθε­λό­ντριες της Διό­δου.

Με άλλα λόγια, αυτή η δράση – «πε­ριο­δι­κό» φι­λο­δο­ξεί να δια­μορ­φώ­νε­ται από την Κοι­νό­τη­τα, την οποία υπη­ρε­τεί και ταυ­τό­χρο­να να την δια­μορ­φώ­νει, να φτιά­χνει γέ­φυ­ρες, να δη­μιουρ­γεί δε­σμούς.

Εί­σο­δος ελεύ­θε­ρη.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.