Ειδήσεις

“Πράσινο  φως” από την Αποκεντρωμένη ,στην παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια στην ΙΜΡ, για την ανέγερση ναού στην Ιαλυσό

Σε επικύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, για την παραχώρηση από την Περιφέρεια στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, τμήματος ακινήτου στην Ιαλυσό, για την ανέγερση ναού, προέβη με απόφασή του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκος Θεοδωρίδης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι δεσμευμένο για ανέγερση ναού, γεγονός που απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το κόστος ανέγερσης του νέου  ναού, αναλαμβάνει πλήρως η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με την κοινοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήλωσε:

«Με χαρά διαπιστώνω ότι επιτέλους μπορέσαμε να ξεπεράσουμε όλα τα διοικητικά εμπόδια και “αγκάθια” και να συμβάλουμε στην προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου να ανεγείρει ένα νέο ναό στην Ιαλυσό. Η Εκκλησία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό μας, οποτεδήποτε χρειαζόμαστε γη για την ανέγερση υποδομών σε όλα τα νησιά μας. Η ελάχιστη πράξη αναγνώρισης και ανταπόδοσης της προσφοράς της εκ μέρους μας, είναι να στηρίξουμε κι εμείς την προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, να ανεγείρει ένα νέο ναό σε ένα τόπο όπου ο σημερινός μικρός ναός δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και να εξυπηρετήσει το εκκλησίασμα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου