ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Παπαβασιλείου

-«Κλεί­δω­σε» η ομα­δι­κή γα­μή­λια εκ­δή­λω­ση  τον Οκτώ­βριο στη Ρόδο

 Έντο­νο το εν­δια­φέ­ρον των Κι­νέ­ζων επι­χει­ρη­μα­τιών για την ανά­πτυ­ξη του γα­μή­λιου του­ρι­σμού στη Ρόδο. Κατά τη φι­λο­ξε­νία κλι­μα­κί­ου από την Κι­νε­ζι­κή επαρ­χία Yunnan, «κλεί­δω­σε» η διορ­γά­νω­ση μίας ομα­δι­κής εκ­δή­λω­σης γάμου, που θα λει­τουρ­γή­σει ως «όχημα» για την προ­σέλ­κυ­ση ζευ­γα­ριών από την Κίνα.

Η επι­κε­φα­λής της κι­νε­ζι­κής απο­στο­λής, πρό­ε­δρος της Ένω­σης των επι­χει­ρή­σε­ων της επαρ­χί­ας Yunnan που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον χώρο της διορ­γά­νω­σης γάμων, κα Jiang Yabi δή­λω­σε εν­θου­σια­σμέ­νη από τη Ρόδο, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι ο προ­ο­ρι­σμός είναι ιδα­νι­κός για την ανά­πτυ­ξη του γα­μή­λιου του­ρι­σμού, προ­σφέ­ρο­ντας πλού­σια εναλ­λα­γή ει­κό­νων και μία ευ­ρεία γκάμα εμπει­ριών. «Η Ρόδος είναι ένα πα­νέ­μορ­φο και ρο­μα­ντι­κό νησί. Ανυ­πο­μο­νώ να φέρω  πε­ρισ­σό­τε­ρα νέα ζευ­γά­ρια τον Οκτώ­βριο για να έχουν μία ξε­χω­ρι­στή γα­μή­λια εμπει­ρία», ανέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Συ­νο­δευό­με­νοι από την αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Του­ρι­σμού, Αθλη­τι­σμού και Πο­λι­τι­σμού κα Μα­ριέ­τα Πα­πα­βα­σι­λεί­ου, οι φι­λο­ξε­νού­με­νοι ξε­να­γή­θη­καν σε όλα τα ση­μα­ντι­κά αξιο­θέ­α­τα της Ρόδου σε ανα­ζή­τη­ση του κα­τάλ­λη­λου χώρου που θα μπο­ρού­σε να φι­λο­ξε­νή­σει την κε­ντρι­κή εκ­δή­λω­ση τον Οκτώ­βριο. Κατά τη διάρ­κεια της τρι­ή­με­ρης πα­ρα­μο­νής τους στο νησί επι­σκέ­φθη­καν τη Σύμη, είχαν την ευ­και­ρία να βιώ­σουν την αυ­θε­ντι­κή νη­σιω­τι­κή φι­λο­ξε­νία και γα­στρο­νο­μία, να ζή­σουν μο­να­δι­κές εμπει­ρί­ες βα­σι­σμέ­νες στον πο­λι­τι­σμό και να θαυ­μά­σουν τις ανε­ξά­ντλη­τες ομορ­φιές του νη­σιού.

Όπως δή­λω­σε η κα Πα­πα­βα­σι­λεί­ου, η Ρόδος μπο­ρεί να κα­λύ­ψει κάθε ανά­γκη και προσ­δο­κία των ζευ­γα­ριών από την Κίνα που ανα­ζη­τούν ένα εμ­βλη­μα­τι­κό τόπο για ένα ρο­μα­ντι­κό και αξέ­χα­στο γάμο.

«Η γα­μή­λια βιο­μη­χα­νία στην Κίνα γνω­ρί­ζει με­γά­λη άν­θι­ση. Όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρα ζευ­γά­ρια τα­ξι­δεύ­ουν στο εξω­τε­ρι­κό ανα­ζη­τώ­ντας ένα ξε­χω­ρι­στό πε­ρι­βάλ­λον για τη ση­μα­ντι­κό­τε­ρη ημέρα της ζωής τους. Η Ρόδος, με τις πα­νέ­μορ­φες φυ­σι­κές της ομορ­φιές, τα μο­να­δι­κά της τοπία, τα ξα­κου­στά της μνη­μεία, τον πλού­σιο της πο­λι­τι­σμό μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει στα ζευ­γά­ρια αυτά ότι έχουν ονει­ρευ­τεί και ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρα. Τα μέλη της κι­νε­ζι­κής απο­στο­λής που φι­λο­ξε­νή­σα­με στη Ρόδο εν­θου­σιά­στη­καν με όλα όσα έχει να προ­σφέ­ρει το νησί και ορι­στι­κο­ποι­ή­θη­κε η διορ­γά­νω­ση μίας πι­λο­τι­κής γα­μή­λιας εκ­δή­λω­σης τον προ­σε­χή Οκτώ­βριο. Ξε­κλεί­δω­σε συ­νε­πώς μία με­γά­λη ευ­και­ρία για τη Ρόδο, η οποία έρ­χε­ται πλέον να διεκ­δι­κή­σει με­ρί­διο από το γα­μή­λιο του­ρι­σμό  της Κίνας. Η Πε­ρι­φε­ρεια­κή μας αρχή, πιστή στην αρχή της εξω­στρέ­φειας που διέ­πει τη λει­τουρ­γία της, συ­νε­χί­ζει να προ­σφέ­ρει στα νησιά της ευ­και­ρί­ες ανά­πτυ­ξης και προ­ό­δου που τόσο πολύ έχουν ανά­γκη».

Σύμ­φω­να και με την Σύμ­βου­λο Του­ρι­στι­κής Ανά­πτυ­ξης κα Μαρία Ζή­σου­λη, η οποία ει­δι­κεύ­ε­ται στις νέες αγο­ρές και συ­νό­δευε το γκρουπ, η Ρόδος απο­τε­λεί μία ολο­κλη­ρω­μέ­νη λύση για τα ζευ­γά­ρια από την Κίνα. «Είναι δε­δο­μέ­νη η ανα­ζή­τη­ση νέων προ­ο­ρι­σμών για την τέ­λε­ση γα­μή­λιων τε­λε­τών. Τα ζευ­γά­ρια από την Κίνα επι­θυ­μούν να τε­λέ­σουν το γάμο τους σε ένα ιδιαί­τε­ρο τόπο, να φω­το­γρα­φη­θούν σε μο­να­δι­κά τοπία, να συν­δέ­σουν το γάμο τους με τα ιδιαί­τε­ρα πο­λι­τι­στι­κά στοι­χεία ενός προ­ο­ρι­σμού. Σε όλες αυτές τις ανά­γκες αντα­πο­κρί­νε­ται η Ρόδος και αυτό φά­νη­κε πε­ρί­τρα­να κατά την τρι­ή­με­ρή μας επί­σκε­ψη στο νησί. Η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, κα­τά­φε­ρε να προ­σελ­κύ­σει το εν­δια­φέ­ρον μίας με­γά­λης Ένω­σης εται­ρειών που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο χώρο της διορ­γά­νω­σης γάμων στην επαρ­χεία Yunnan, μία κι­νε­ζι­κή επαρ­χεία με πλη­θυ­σμό 45 εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων», ανέ­φε­ρε η κα Ζή­σου­λη.

Ο δη­μο­φι­λής τη­λε­πα­ρου­σια­στής, κ. Long Kai, o οποί­ος δια­θέ­τει τρεις δικές του εκ­πο­μπές στο το­πι­κό ρα­διο­τη­λε­ο­πτι­κό δί­κτυο (Kunming Broadcasting and Television Company) και ήταν μέλος της κι­νε­ζι­κής απο­στο­λής, εξέ­φρα­σε από την πλευ­ρά του τη βε­βαιό­τη­τα ότι κάθε Κι­νέ­ζος θα εν­θου­σια­στεί με τη Ρόδο, δη­λώ­νο­ντας συ­γκε­κρι­μέ­να: «Αυτό το τρι­ή­με­ρο τα­ξί­δι στη Ρόδο ήταν θαυ­μά­σιο. Είμαι βέ­βαιος ότι κάθε Κι­νέ­ζος του­ρί­στας θα λα­τρέ­ψει αυτό το μέρος και ανυ­πο­μο­νώ να δω την γα­μή­λια τε­λε­τή που θα γίνει εδώ τον Οκτώ­βριο με τα ζευ­γά­ρια από την Κίνα».

Θα πρέ­πει να ση­μειω­θεί, ότι μόλις τον πε­ρα­σμέ­νο Μάιο, η Ένωση των επι­χει­ρή­σε­ων της επαρ­χί­ας Yunnan που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον χώρο της διορ­γά­νω­σης γάμων υπέ­γρα­ψε μνη­μό­νιο συ­νερ­γα­σί­ας με το τη­λε­ο­πτι­κό δί­κτυο Kunming Broadcasting and Television Company και η Ρόδος ήταν ο πρώ­τος «σταθ­μός» στο πλαί­σιο της στρα­τη­γι­κής συ­νερ­γα­σί­ας που ανα­πτύσ­σε­ται για την ενί­σχυ­ση της γα­μή­λιας βιο­μη­χα­νί­ας που γνω­ρί­ζει με­γά­λη ανά­πτυ­ξη στην Κίνα. Πλάνα και ρε­πορ­τάζ από τη Ρόδο θα προ­βάλ­λο­νται από την κι­νε­ζι­κή τη­λε­ό­ρα­ση, στο πλαί­σιο της προ­ώ­θη­σης της εκ­δή­λω­σης του Οκτω­βρί­ου.

Με αφορ­μή την εκ­δή­λω­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το φθι­νό­πω­ρο, θα επι­σκε­φθούν την Ρόδο, επι­χει­ρη­μα­τί­ες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο χώρο της διορ­γά­νω­σης γάμων, επί­ση­μοι εκ­πρό­σω­ποι της το­πι­κής Κυ­βέρ­νη­σης της επαρ­χί­ας Yunnan και της πρω­τεύ­ου­σας Kunming μαζί με δη­μο­σιο­γρά­φους.  Το όλο εγ­χεί­ρη­μα θα απο­τε­λέ­σει μια ση­μα­ντι­κή και εστια­σμέ­νη δράση της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για την ανά­πτυ­ξη του γα­μή­λιου του­ρι­σμού από την Κίνα και προ­φα­νώς την ανά­πτυ­ξη συ­νερ­γα­σιών με­τα­ξύ των επι­χει­ρή­σε­ων  των δύο πε­ρι­φε­ρειών.

Συ­νά­ντη­ση στην Πε­ρι­φέ­ρεια

Το με­ση­μέ­ρι της Τε­τάρ­της η Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού, Πο­λι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού κα Μα­ριέ­τα Πα­πα­βα­σι­λεί­ου με τον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Υγεί­ας, Πρό­νοιας και κοι­νω­νι­κής συ­νο­χής κ. Θωμά Σω­τρίλ­λη και τον εντε­ταλ­μέ­νο πε­ρι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας κο Χρή­στο Ευ­στρα­τί­ου υπο­δέ­χθη­καν στην αί­θου­σα του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου την κι­νε­ζι­κή αντι­προ­σω­πεία όπου έγινε ανταλ­λα­γή ανα­μνη­στι­κών δώρων.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.