«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς να μας καθησυχάζει το γεγονός των υψηλών ποσοστών της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου. Παρά τις συνθήκες διπολισμού, που κάποιοι επιθυμούν να επιβάλουν, εμείς τονίζουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε ο τρίτος πόλος».
Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη «δ» ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κ. Βασίλης Μανέττας.
«Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία από κάποιο κόμμα εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελούμε εγγυητή για τη δημιουργία κυβέρνησης την επόμενη των εκλογών, πιστεύοντας ότι το αντιμνημονιακό μήνυμα των Ελλήνων ψηφοφόρων θα καταγραφεί και στις επαναληπτικές εκλογές», δηλώνει ο κ. Μανέττας και προσθέτει πως θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων, εκτός φυσικά των δυο αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κκ Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, οι οποίοι προσυπέγραψαν και εγγυήθηκαν στους δανειστές μας, την πιστή τήρηση του μνημονίου.
Η συνέντευξη του κ. Βασίλη Μανέττα, αναλυτικά:
• Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν τελευταία έδωσαν μεγάλα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στην τέταρτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θεωρείτε πως μπορεί να ανατραπεί σχετικά εύκολα;
Όσον αφορά τις προηγούμενες εκλογές καταγράψαμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό για πρωτοεμφανίζομενο κίνημα. Ανεξάρτητα από τη μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς διατηρούμε τη θέση, τουλάχιστον δημοκοπικά που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές, με μικρές απώλειες, οι οποίες βεβαίως και μπορούν να ανατραπούν. Μην ξεχνάτε ότι απομένουν ακόμη λίγες ημέρες έως τις εκλογές, χρονικό διάστημα που κατά την άποψή μας είναι αρκετό.
• Είναι δυνατό το κόμμα να διατηρήσει τις δυνάμεις του στα Δωδεκάνησα και να κρατήσει την έδρα που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαΐου;
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς να μας καθησυχάζει το γεγονός των υψηλών ποσοστών της 1ης εκλογικής αναμέτρησης. Παρά τις συνθήκες διπολισμού που κάποιοι επιθυμούν να επιβάλουν, εμείς τονίζουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε ο τρίτος πόλος.
• Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να υπάρξει αυτοδυναμία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεργασθούν για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιες προϋποθέσεις;
Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία με κάποιο κόμμα εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελούμε εγγυητή για τη δημιουργία κυβέρνησης την επόμενη των εκλογών, πιστεύοντας ότι το αντιμνημονιακό μήνυμα των Ελλήνων ψηφοφόρων θα καταγραφεί και στις επαναληπτικές εκλογές. Εμείς πιστεύουμε στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων, εκτός φυσικά των δύο αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κκ Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου οι οποίοι προσυπέγραψαν και εγγυήθηκαν στους δανειστές μας την πιστή τήρηση του μνημονίου.
• Τι θα συμβεί αν τελικά στις 17 Ιουνίου επαναληφθεί το σκηνικό της 6ης Μαΐου καθώς ήδη υπάρχουν συνέπειες στον τουρισμό από την ακυβερνησία;
Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, είναι ότι την επόμενη των εκλογών η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με οιονδήποτε τρόπο ακόμα και εάν εμείς αναγκαστούμε να μη συμμετέχουμε. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω και την πρόταση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου ότι οι διαπραγματεύσεις ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, πέραν της τήρησης των πρακτικών, για να γνωρίζουμε όλοι τις απόψεις των ανθρώπων εκείνων που ο καθένας μας επέλεξε για να μας εκπροσωπήσουν.
• Με τις συνθήκες που επικρατούν θεωρείτε ότι ένα και μόνο κόμμα μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ή πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας;
Όπως σας είπα ήδη, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι είναι δύσκολο ένα κόμμα να αποσπάσει αυτοδυναμία. ¶ρα μοιραία θα οδηγηθούμε σε συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
• Είναι σημαντική η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ή μπορεί να προχωρήσει σε άλλους δρόμους;
Πάγια θέση του κινήματος είναι η παραμονή στο ευρώ. Εκτός αυτού θέλω να σας επισημάνω ότι η οικονομική κρίση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη θα έκανε ακόμα δυσμενέστερες τις συνθήκες αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωζώνη. ¶ρα παραμένει επιτακτική ανάγκη η παραμονή μας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η τήρηση του μνημονίου θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκτός Ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον.
• Έχουν φθάσει, θεωρείτε, τα προγράμματα των κομμάτων στους πολίτες ή εκείνοι δεν θέλουν να ακούσουν για άλλα μέτρα που θα δυσκολέψουν περισσότερο τη ζωή τους;
Να σας επισημάνω, ότι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που είχε ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα ακόμα και πριν τις εκλογές τις 6ης Μαΐου ήταν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τα δυο τότε <<μεγάλα>> κόμματα οδηγήθηκαν στις εκλογές με πρόγραμμά τους το μνημόνιο. Τώρα και μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε κάποιο πρόγραμμα και η ΝΔ θέσεις ευχολόγια που ο κάθε πολίτης εύκολα συμπεραίνει ότι είναι ανεφάρμοστα. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι κανένας από τους δυο, δεν τόλμησε να κοστολογήσει τα προγράμματα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας επισημάνω ακόμα ότι με το πρόγραμμα και τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι όποιες θυσίες θα πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, θα είναι προς όφελος της Ελλάδος και των πολιτών της. Σε αντίθεση με τη μνημονιακή πορεία της χώρας η οποία επιβάλλει θυσίες προς όφελος των δανειστών μας με τα τοκογλυφικά επιτόκια. Στις μέρες, λοιπόν, που μας απομένουν έως τις εκλογές εμείς προσπαθούμε να ενημερώσουμε όσο περισσοτέρους πολίτες μπορούμε, για το οικονομικό μας πρόγραμμα και τις διαφορές που προκύπτουν από τα άλλα πολιτικά κόμματα.
• Τι είναι αυτό που σας αναφέρουν τώρα οι πολίτες στις επαφές που έχετε μαζί τους;
Διαπιστώνουμε ότι μέρος της τρομοκρατίας και του νέου διπολισμού που επιχειρείται από τις μνημονιακές κυρίως πολιτικές δυνάμεις (Πασοκ, ΝΔ, Δημαρ) έχει περάσει σε αρκετούς πολίτες. Παρ’ όλα αυτά η μεγαλύτερη μερίδα του Ελληνικού λαού έχει καταλάβει ότι το μνημόνιο και το επαχθές και επονείδιστο χρέος που προκύπτει από αυτό, οδηγεί σε αδιέξοδο. Όπως σας είπα και πιο πάνω η προσπάθειά μας συνεχίζεται για την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών. Πρακτικές όμως τρομοκρατίας, ρουσφετολογίας, παροχών και διπολισμού έχουν περάσει στο παρελθόν ανεπιστρεπτί.
• Τι θα πρέπει να σκεφθούν οι πολίτες πριν κάνουν την τελική τους επιλογή στην κάλπη;
Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν πριν την τελική τους επιλογή ότι το χρέος που προκύπτει, από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο δεν είναι βιώσιμο για την Ελληνική οικονομία. Έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό, δημιουργώντας 1.500.000 ανέργους και 30% των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας ,χωρίς να φαίνεται αχτίδα φωτός από πουθενά. Αυτό λοιπόν ο Ελληνικός λαός μπορεί να το σταματήσει.
• Γιατί θα πρέπει να επιλέξουν οι ψηφοφόροι τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε το πιο ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη που θα απελευθερώσει από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση δίνοντάς μας πίσω την εθνική μας κυριαρχία που τόσο απλόχερα η προηγουμένη συγκυβέρνηση πρόσφερε στους δανειστές μας. Δίνοντας δύναμη στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο Έλληνας ψηφοφόρος δυναμώνει τη φωνή μας και τις θέσεις μας σε μια πιθανή αυριανή συγκυβέρνηση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απαλλαγούμε από όλα αυτά και να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω.







