Ειδήσεις

Συνελήφθη 70χρονος διεθνώς διωκόμενος Γερμανός απατεώνας

Συνελήφθη τη Δευτέρα στη Ρόδο από αστυνομικούς του τμήματος φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 70χρονος Γερμανός υπήκοος, διεθνώς διωκόμενος για απάτη. Πιο συγκεκριμένα ο καταζητούμενος από την Ιnterpol, φέρεται να συμμετείχε ως συνεργός σε απάτη τα έτη 2014 και 2015 σε βάρος απροσδιόριστου αριθμού θυμάτων με εγκέφαλους δύο ομοεθνείς του.
Δύο συγκατηγορούμενοί του συγκεκριμένα λειτούργησαν τηλεφωνικό κέντρο στη Σμύρνη της Τουρκίας κι από εκεί τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους στη Γερμανία και τους εξαπατούσαν πείθοντάς τους ότι είχαν κερδίσει ένα μεγάλο ποσό ως έπαθλο από κλήρωση ή ότι επρόκειτο να αποζημιωθούν για ζημιές που υπέστησαν.
Απαιτούσαν από τα θύματα να καταβάλουν μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών Western Union χρηματικά ποσά στην Τουρκία για να καλύψουν χρεώσεις και φόρους αλλά και τα έξοδα της μεταφοράς του χρηματικού τους επάθλου!
Το θέμα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, που θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την έκδοση του Γερμανού στις αρχές της χώρας του.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Ταμπάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου