Από την ΝΟΔΕ – Δωδ/νήσου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
• Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Μιχαήλου με τον τέως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Καραμάριο με θέμα τα αποθεματικά των αεροδρομίων του Νομού που προέρχονται από το σπατόσημο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άντρες πραγματοποίησαν κοινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδη κατά τη διάρκεια της οποίας εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στους αερολιμένες Κω και Ρόδου.
Ειδικότερα ο κ. Μιχαήλου αναφέρθηκε στην αίσθηση πικρίας και ανασφάλειας που επικρατεί στους Δωδεκανήσιους για την συνειδητή εγκατάλειψη της Δωδεκανήσου επί δύο χρόνια από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ραγκούση και Λοβέρδο σε κρίσιμους τομείς όπως αυτούς των μεταφορών, της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ο κ. Μιχαήλου υπογράμμισε ότι παρά την τροπολογία του 2001 που ψηφίστηκε από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία «άνοιξε την κερκόπορτα» δίδοντας το δικαίωμα μεταφοράς πόρων, εντούτοις για πολιτικούς, οικονομικούς και εθνικούς λόγους προέχει η κάλυψη των τοπικών αναγκών.
Τέλος ο κ. Μιχαήλου διευκρίνισε ότι οι πολίτες αναμένουν από τη Νέα Δημοκρατία και τους Υπουργούς του κόμματος να επιδείξουν ευαισθησία και αποτελεσματικότητα στις αυξημένες ανάγκες των νησιών μας και προέτρεψε τον κ. Βορίδη να επισκεφθεί αυτοπροσώπως τα αεροδρόμια μας.
Από την πλευρά του, ο τέως Βουλευτής κ. Καραμάριος δεδομένης της εμπειρίας του επί των νομικών προεκτάσεων του ζητήματος αξιοποίησης του Σπατοσήμου υπογράμμισε ότι υφίσταται νομική βάση για την πραγματοποίηση και συγκοινωνιακών έργων που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια του Νομού.
Επιπρόσθετα ο κ. Καραμάριος τεκμηρίωσε περαιτέρω την αναγκαιότητα υλοποίησης άμεσων παρεμβάσεων κατά προτεραιότητα στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, δεδομένου ότι μέσω αυτών διοχετεύεται το τουριστικό ρεύμα στα νησιά μας με ευεργετικά αποτελέσματα στη τοπική και εθνική οικονομία.
Παράλληλα ο κ. Καραμάριος αφού εξέθεσε αναλυτικά το ιστορικό θεσμοθέτησης του σπατόσημου συμφώνησε από κοινού τόσο με τον κ. Μιχαήλου όσο και με τον κ Βορίδη να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων την προσεχή εβδομάδα.
Μετά τις εισηγήσεις των κ.κ. Καραμάριου και Μιχαήλου ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο, θα επισκεφθεί τα νησιά μας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα αεροδρόμια για να αξιολογήσει αυτοπροσώπως και να επιλύσει τα προβλήματα που του εκτέθηκαν.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/paremvasi-pros-voridi-gia-to-spatosimo-2/







