ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε Σεϊσίδη και Σακκά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Συ­νε­λή­φθη­σαν, στη Λα­κω­νία, σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές, μετά από ολο­νύ­χτια επι­χεί­ρη­ση της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σί­ας, ο Κώ­στας Σακ­κάς, ο οποί­ος κα­τη­γο­ρεί­ται ως μέλος της «Συ­νω­μο­σί­ας των Πυ­ρή­νων της Φω­τιάς» και είχε πα­ρα­βιά­σει τον Φε­βρουά­ριο του 2014 τους πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους που του είχαν επι­βλη­θεί, καθώς και ο Μά­ριος Σεϊ­σί­δης, που κα­τη­γο­ρεί­ται ως μέλος των αντιε­ξου­σια­στών «λη­στών με τα μαύρα», τον οποίο ανα­ζη­τού­σε η αστυ­νο­μία εδώ και εννέα χρό­νια.

Αρ­γό­τε­ρα ανα­μέ­νε­ται να γί­νουν σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις από το Αρ­χη­γείο της Ελ­λη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας.

Ο Κώ­στας Σακ­κάς συ­νε­λή­φθη τον Δε­κέμ­βριο του 2010 μαζί με τον Αλέ­ξαν­δρο Μη­τρού­σια στην οδό Και­σα­ρεί­ας στη Νέα Σμύρ­νη, από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή την στιγ­μή που εξέρ­χο­νταν από ενοι­κια­ζό­με­νη απο­θή­κη, στην οποία βρέ­θη­κε οπλι­σμός. Μετά την σύλ­λη­ψή του αρ­νή­θη­κε να υπο­γρά­ψει την έκ­θε­ση εξέ­τα­σης κα­τη­γο­ρού­με­νου. Πα­ρα­πέμ­φθη­κε να απο­λο­γη­θεί στον ανα­κρι­τή με τις ακό­λου­θες κα­τη­γο­ρί­ες:

  • Συ­γκρό­τη­ση και συμ­με­το­χή σε τρο­μο­κρα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, άγνω­στης ονο­μα­σί­ας
  • Πρό­κλη­ση τρο­μο­κρα­τι­κών πρά­ξε­ων
  • Δια­κε­κρι­μέ­νη οπλο­κα­το­χή
  • Προ­μή­θεια και κα­το­χή εκρη­κτι­κών υλών

Ο Σακ­κάς προ­φυ­λα­κί­στη­κε για πάνω από 30 μήνες και ξε­κί­νη­σε απερ­γία πεί­νας για να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί για την κρά­τη­ση του. Το Συμ­βού­λιο Εφε­τών απο­φά­σι­σε την απο­φυ­λά­κι­ση του Σακκά επι­βάλ­λο­ντάς του αυ­στη­ρούς πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους με­τα­ξύ των οποί­ων απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από τον νομό Ατ­τι­κής. Μετά την από­φα­ση του Συμ­βου­λί­ου Εφε­τών διέ­κο­ψε την απερ­γία πεί­νας.

Στις 7 Ια­νουα­ρί­ου 2014 συ­νελ­λή­φθη για πα­ρα­βί­α­ση των πε­ριο­ρι­στι­κών όρων που του είχαν τεθεί, αθω­ώ­θη­κε όμως κατά πλειο­ψη­φία από το Αυ­τό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο. Στις 15 Ια­νουα­ρί­ου συ­νε­λή­φθη εκ νέου ύστε­ρα από έκ­δο­ση νέου εντάλ­μα­τος για συμ­με­το­χή σε τρο­μο­κρα­τι­κή ορ­γά­νω­ση. Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία ύστε­ρα από νέα εξέ­τα­ση ανι­χνεύ­θη­κε το απο­τύ­πω­μά του σε πει­στή­ρια που είχαν βρε­θεί σε δια­μέ­ρι­σμα που δια­τη­ρού­σε συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νος του Σακκά, στο Χα­λάν­δρι. Μετά την κα­τά­θε­σή του στον ανα­κρι­τή αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με τους ίδιους πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους και επι­βο­λή χρη­μα­τι­κής εγ­γύ­η­σης πέντε χι­λιά­δων ευρώ.

Στις 10 Φε­βρουα­ρί­ου δεν εμ­φα­νί­στη­κε στο αστυ­νο­μι­κό τμήμα Κα­μι­νί­ων ως όφει­λε, σύμ­φω­να με τους πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους που του έχουν επι­βλη­θεί, με απο­τέ­λε­σμα να κα­τα­ζη­τεί­ται. Λίγο αρ­γό­τε­ρα, ο Σακ­κάς σε ανα­κοί­νω­ση-μα­νι­φέ­στο του, τό­νι­σε ότι πέ­ρα­σε στο «αντάρ­τι­κο».

Τον κα­τα­ζη­τού­με­νο και επι­κη­ρυγ­μέ­νο «ληστή με τα μαύρα», Μάριο Σεϊ­σί­δη, βλέ­πουν υψη­λό­βαθ­μοι αξιω­μα­τι­κοί της ΕΛ.ΑΣ., σε του­λά­χι­στον επτά λη­στεί­ες τρα­πε­ζών, από τις εννέα συ­νο­λι­κά, για τις οποί­ες δη­μο­σιο­ποί­η­σαν φω­το­γρα­φι­κό υλικό.

Μά­ριος Σεϊ­σί­δης, «ο λη­στής με τα μαύρα»

Υπάρ­χουν ισχυ­ρές εν­δεί­ξεις πως ο 34χρο­νος έχει συμ­με­τά­σχει στις λη­στεί­ες που έγι­ναν στο Νέο Ηρά­κλειο Ατ­τι­κής (27-10-2011), Π. Φά­λη­ρο (16-11-2011), στο Βε­λε­στί­νο Βόλου (14-08-2013), στον Ωροπό (31-01-2014), στο Δώριο Μεσ­ση­νί­ας (21-03-2014), στη Φαρ­κα­δώ­να Τρι­κά­λων (02-04-2015). Ου­σια­στι­κά και οι δύο κα­τα­ζη­τού­με­νοι «λη­στές με τα μαύρα», Γρη­γό­ρης Τσι­ρώ­νης και Μά­ριος Σεϊ­σί­δης, είχαν πάρει «με­τεγ­γρα­φή» στους «λη­στές του Δι­στό­μου» με «μά­να­τζερ» τους Βα­σί­λη Πα­λαιο­κώ­στα και Νίκο Μα­ζιώ­τη.

Στις επι­θέ­σεις τους όπως προ­κύ­πτει και από το φω­το­γρα­φι­κό υλικό  με­ταμ­φιέ­ζο­νταν σε του­ρί­στες, υδραυ­λι­κούς, στρα­τιω­τι­κούς, σκη­νο­θέ­τες, ακόμα και εφο­πλι­στές. Η ευ­ρη­μα­τι­κό­τη­τα αμ­φί­ε­σης τους κατά την διάρ­κεια των λη­στρι­κών επι­δρο­μών ήταν χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή, όπως η άνεση κι­νή­σε­ων, η ψυ­χραι­μία και η εμ­φα­νής σι­γου­ριά της με­γά­λης «δύ­να­μης πυρός» από την ομάδα υπο­στή­ρι­ξης σε εν­δε­χό­με­νη αστυ­νο­μι­κή προ­σέγ­γι­ση. Πότε ήταν υδραυ­λι­κοί, άλ­λο­τε ελαιο­χρω­μα­τι­στές, μία με πε­ρού­κα με μα­κριά μαλ­λιά και άλ­λο­τε με μά­σκες σι­λι­κό­νης. Υπήρ­χαν φορές που προ­σποιού­νταν τους του­ρί­στες με πε­τσέ­τες στους ώμους. Ο Πε­τρα­κά­κος στη λη­στεία των Με­θά­νων έκανε τον «σκη­νο­θέ­τη» με βαμ­μέ­να ξανθά μαλ­λιάκαι γυα­λιά ηλίου με λευκό σκε­λε­τό, ενώ εν­δει­κτι­κή είναι και η φω­το­γρα­φία που τον απει­κο­νί­ζει ως «εφο­πλι­στή» με καλό κου­στού­μι.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.