ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με οπλίτη-αγροτικό γιατρό θα λειτουργήσει το ιατρείο Σύμης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
γιατρός

Με την το­πο­θέ­τη­ση ενός οπλί­τη-αγρο­τι­κού για­τρού στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Ια­τρείο Σύμης εντός του προ­σε­χούς 24ώρου επι­χει­ρούν οι ηγε­σί­ες των υπουρ­γεί­ων Υγεί­ας και Εθνι­κής Άμυ­νας να αντι­με­τω­πί­σουν το πρό­βλη­μα που έχει δη­μιουρ­γη­θεί στο νησί.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, το πρό­βλη­μα δη­μιουρ­γή­θη­κε μετά το αί­τη­μα συ­ντα­ξιο­δό­τη­σης του ενός εκ των τριών για­τρών, τη λήξη της σύμ­βα­σης του δεύ­τε­ρου αλλά και την έλ­λει­ψη εν­δια­φέ­ρο­ντος για την κά­λυ­ψη των συ­γκε­κρι­μέ­νων θέ­σε­ων παρά το γε­γο­νός ότι έχει δοθεί κί­νη­τρο κοι­νω­νι­κής επι­δό­τη­σης, ύψους 450 ευρώ επι­πλέ­ον.

Η ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας δη­λώ­νει πως «γνω­ρί­ζει καλά ότι τα δια­χρο­νι­κά προ­βλή­μα­τα του ΕΣΥ εξα­κο­λου­θούν να υφί­στα­νται» και ότι «σε κά­ποιες πε­ρι­πτώ­σεις, λόγω της δύ­σκο­λης οι­κο­νο­μι­κής συ­γκυ­ρί­ας, έχουν επι­δει­νω­θεί».

Υπο­σχέ­σεις που δεν υλο­ποιού­νται

Σκλη­ρή ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε ο Ια­τρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου, στην οποία το­νί­ζο­νται τα τε­ρά­στια κενά στις μο­νά­δες υγεί­ας των νη­σιω­τι­κών πε­ριο­χών. «Το υπουρ­γείο Υγεί­ας πα­ρα­κο­λου­θεί μια κα­τά­στα­ση αρ­νη­τι­κή και επι­κίν­δυ­νη, υπο­σχό­με­νο λύ­σεις με διο­ρι­σμούς που δεν πραγ­μα­το­ποιού­νται και κί­νη­τρα που πα­ρα­μέ­νουν ανο­λο­κλή­ρω­τα» ση­μειώ­νε­ται.

Οι ρο­δί­τες για­τροί κα­τη­γο­ρούν τους συ­να­δέλ­φους τους υπουρ­γούς κ.κ. Αν­δρέα Ξανθό και Παύλο Πο­λά­κη ότι «προ­σπα­θούν με ανα­γκα­στι­κές ολι­γο­ή­με­ρες απο­σπά­σεις ια­τρών να κα­λύ­ψουν προ­σω­ρι­νά τα κενά. Με τον πρό­χει­ρο αυτό τρόπο δεν κα­τα­νο­ούν ότι διο­γκώ­νουν τα προ­βλή­μα­τα και εξου­θε­νώ­νουν το ενα­πο­μεί­ναν ια­τρι­κό προ­σω­πι­κό.

Το πρό­βλη­μα κα­θί­στα­ται εντο­νό­τε­ρο αυτήν τη χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο λόγω και του με­τα­να­στευ­τι­κού ρεύ­μα­τος».

Επτά νησιά του Αι­γαί­ου χωρίς ει­δι­κευ­μέ­νο ιατρό

Προ­σθέ­τουν ακόμη ότι εκτός από τη Σύμη, χωρίς ει­δι­κευ­μέ­νο ιατρό είναι η Νί­συ­ρος, το Αγα­θο­νή­σι, οι Λει­ψοί, η Ψέ­ρι­μος, η Τήλος και η Όλυ­μπος Καρ­πά­θου. Στα υπό­λοι­πα δε νησιά οι μο­να­δι­κοί ια­τροί που υπη­ρε­τούν δεν μπο­ρούν να λεί­ψουν ούτε λεπτό, αλλά ούτε να πά­ρουν την άδεια που δι­καιού­νται.

Ο Ια­τρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου θε­ω­ρεί πως το σύ­στη­μα υγεί­ας της χώρας χρειά­ζε­ται έναν επα­να­σχε­δια­σμό και μια επα­νεκ­κί­νη­ση, για να δη­μιουρ­γή­σου­με ένα απο­δο­τι­κό και βιώ­σι­μο σύ­στη­μα Υγεί­ας προς μία νέα κα­τεύ­θυν­ση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.