ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά στο κύκλωμα με τους ψευτοτεχνικούς της ΔΕΗ που κατέκλεβαν δεκάδες σπίτια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δεη

Κοντά στην εξάρ­θρω­ση της με­γά­λης συμ­μο­ρί­ας κα­κο­ποιών που έκλε­βαν και λή­στευαν κυ­ρί­ως ηλι­κιω­μέ­νους εμ­φα­νι­ζό­με­νοι σαν… ανή­συ­χοι «τε­χνι­κοί της ΔΕΗ» που υπο­τί­θε­ται ότι εντό­πι­ζαν στα «ρο­λό­για» με­γά­λες διαρ­ρο­ές ρεύ­μα­τος, βρί­σκε­ται σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η ΕΛ.ΑΣ. Σύμ­φω­να με τις ίδιες πηγές έχει ήδη αρ­χί­σει κύ­κλος πολ­λών συλ­λή­ψε­ων, κυ­ρί­ως Ρομά, από πε­ριο­χή των δυ­τι­κών προ­α­στί­ων της Αθή­νας, ύστε­ρα από μία πο­λυ­ή­με­ρη, με­θο­δι­κή έρευ­να του Τμή­μα­τος Κατά των Εγκλη­μά­των Ιδιο­κτη­σί­ας της Ασφά­λειας Ατ­τι­κής, που εξέ­τα­σε δε­κά­δες τέ­τοιου τύπου επι­θέ­σεις. Μά­λι­στα φέ­ρε­ται να υπήρ­χε κε­ντρι­κό «σύ­στη­μα» σχε­δια­σμού των συ­γκε­κρι­μέ­νων εγκλη­μα­τι­κών ενερ­γειών αλλά και εκ­με­τάλ­λευ­σης των κλο­πι­μαί­ων.

Πρό­κει­ται για την υπό­θε­ση με τους ψευ­το­τε­χνι­κούς της ΔΕΗ να κλέ­βουν χρή­μα­τα και τι­μαλ­φή από τα σπί­τια, με το πρό­σχη­μα ότι «πρέ­πει να κοι­τά­ξουν τον πί­να­κα της ΔΕΗ και ηλε­κτρι­κές συ­σκευ­ές μέσα στα σπί­τια ώστε να βρουν γιατί… τρέ­χει το ρολόι και γί­νο­νται υπερ­χρε­ώ­σεις». Με τα εύ­πι­στα θύ­μα­τά τους να τους επι­τρέ­πουν με χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή ευ­κο­λία την εί­σο­δο στα σπί­τια τους για να γλι­τώ­σουν τους φου­σκω­μέ­νους λο­γα­ρια­σμούς της ΔΕΗ. Μά­λι­στα οι κα­κο­ποιοί πολ­λές φορές «στρί­μω­χναν» τους ενοί­κους των σπι­τιών πίσω από ηλε­κτρι­κές συ­σκευ­ές, προ­κει­μέ­νου να τους δεί­ξουν τάχα που ήταν το πρό­βλη­μα της διαρ­ρο­ής. Ετσι ώστε οι «βοη­θοί» – συ­νερ­γοί τους να έχουν ελευ­θε­ρία κι­νή­σε­ων.

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.