Πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να μετάσχουν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, απηύθυνε χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
«Η πρόσκληση απευθύνεται και σε εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι και πικραμένοι από την πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ. Θα είμαστε παρόντες για να κάνουμε διάλογο και να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να διατυπώσουμε τις δικές μας θέσεις. Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι το μεγάλο έργο που επιτελεί η κυβέρνηση, δεν φθάνει στον κόσμο. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να επικοινωνούμε καλύτερα όλα αυτά που γίνονται»,δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.
«Δεν δώσαμε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε τίποτε ξεπουλήσαμε με το μεσοπρόθεσμο. Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία για να έρθει ξανά η αισιοδοξία σε όλους μας. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να γίνει αντιληπτό ότι το πρόβλημα είναι γενικό», δήλωσε για το μεσοπρόθεσμο ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Τα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος απετέλεσαν, εξάλλου αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Τουρισμού χθες το πρωί με το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί.
Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να μεταφέρει στον υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση τα ζητήματα της εποχικότητας που θέτουν οι αυτοκινητιστές του νησιού μας.
«Στη συνάντηση άκουσα τα θέματα τα οποία μου έθεσε η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί. Απέκτησα περισσότερη γνώση για το γεγονός ότι η εποχικότητα περιορίζει τη δραστηριότητα του κλάδου, στο νησί. Θα μεταφέρω τα ζητήματα αυτά, στον υπουργό Μεταφορών. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος αλλά με κανόνες. Πρέπει ο διάλογος να είναι εξαντλητικός και να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις», τόνισε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης που εξήρε τη στάση που έχουν κρατήσει οι ταξιτζήδες μέχρι τώρα στη Ρόδο.
«Τους θυμίζω ότι όταν κάποιοι συνδικαλιστές, θέλησαν να έρθουν και στο νησί με κρουαζιερόπλοια, για να κάνουν κινητοποιήσεις εκείνοι είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Να μην ξεχάσουν τις δεσμεύσεις που έδωσαν τότε και να συνεχίσουν να κρατούν σωστή στάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Τουρισμού.
Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στον τουρισμό, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης απάντησε πως κάθε κινητοποίηση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα λειτουργήσει αρνητικά.
«Κάθε κακό γεγονός που προκαλεί μαύρισμα στην εικόνα της πατρίδας μας είναι ένα πετραδάκι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον τουρισμό. ¶μεσα δεν μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε μείωση στις κρατήσεις μας ή ακυρώσεις αλλά μπορώ να τονίσω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τουρίστες που κλείνουν ξενοδοχεία την τελευταία στιγμή και θα προβληματιστούν», σημείωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.
Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε και στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. Αναφορά έγινε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου, καθώς και στις θετικές εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.
«Αναζητήσαμε και τους τρόπους συνεργασίας για την αθλητική ανάπτυξη της Ρόδου. Θα ετοιμαστεί και εισήγηση που θα σταλεί σε μας, προκειμένου να οργανώσουμε μια σύσκεψη ή ημερίδα που θα έχει ως αντικείμενο τον αθλητισμό», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.
Στη συνάντηση έγινε και συζήτηση για την εμπλοκή που σημειώθηκε στη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ.
«Στο θέμα αυτό λειτούργησα με την νομική μου ιδιότητα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ζητηθεί γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους. Έχει γίνει στενή ερμηνεία του νόμου και για αυτό υπάρχουν αντιρρήσεις. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα αφού δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε», τόνισε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Ο δήμαρχος Ρόδου έθεσε στον κ. Γιώργο Νικητιάδη και το θέμα που αφορά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού, όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στον Αύγουστο η σύμβαση θα υπογραφεί.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς όμως εξέφρασε στον υφυπουργό Τουρισμού και την ανησυχία του για την αύξηση του ποσοστού των ανέργων στη Ρόδο. Το ίδιο θέμα όμως έθεσε χθες στον υφυπουργό Τουρισμού και η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
«Μου ανέφεραν πως γίνονται μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, ενώ υπάρχει η τάση να προσλαμβάνονται περισσότεροι αλλοδαποί σπουδαστές στα καταλύματα. Θα κάνω έκκληση στους ξενοδόχους, ώστε να κάνουν περισσότερες προσλήψεις από το ντόπιο δυναμικό», τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού.
Στη συνάντηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους έγινε συζήτηση και την απένταξη ορισμένων ειδικοτήτων, από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
«Εξήγησα πως η κυβέρνηση δεν έλαβε καμία απόφαση για το θέμα αυτό. Ο αρμόδιος υφυπουργός δεν θα αποχαρακτηρίσει κανένα επάγγελμα αν αυτό δεν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά το θέμα και να είμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.
Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης μίλησε και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
«Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη τρεις συσκέψεις. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να καταγράψουμε τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει η χώρα μας. Έτσι στο μεγάλο portal που διαθέτουμε ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει όλες τις πληροφορίες που θα επιθυμεί.», τόνισε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης που αναφέρθηκε και στα πολύτιμα στοιχεία που κατέθεσε στις συσκέψεις η κ. Αλίκη Μοσχή εκπροσωπώντας την Μονή της Πάτμου και την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ekklisi-g-nikitiadi-pros-ta-meli-tou-pa-so-k/







