ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«O,τι κινείται, σφάζεται» (βίντεο)

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πατέλης

Βίντεο – ντο­κου­μέ­ντο με τον Πυρη­νάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο οποίος μιλά σε μέλη της Χρυσής Αυγής και εξηγεί βήμα προς βήμα τον σχε­δια­σμό επι­κεί­με­νης επί­θε­σης της οργά­νω­σης – πιθανόν σε βάρος αλλο­δα­πών μικρο­πω­λη­τών – δημο­σιεύει το «ethnos.gr».

Η κυνική εντολή του πυρη­νάρχη είναι «ό,τι κινεί­ται, σφά­ζε­ται». Παράλ­ληλα, από το ντο­κου­μέ­ντο προ­κύ­πτει με ανά­γλυφο τρόπο η ιεραρ­χία, η δομή και η στρα­τιω­τική πει­θαρ­χία της οργά­νω­σης, καθώς όπως ανα­φέ­ρει ο Πατέλης, αν δεν «πάρουν το ΟΚ από τον Λαγό», η επίθεση δεν θα γίνει. «Οτι­δή­ποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε (…) Δεν είμαι αυτό­νο­μος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε, ό,τι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακο­λου­θή­σουμε», ομο­λο­γεί ο Γενικός Γραμ­μα­τέας της Τοπικής Οργά­νω­σης Νίκαιας και εκλε­κτός της ηγεσίας του μορ­φώ­μα­τος.

Επίσης, ο σχε­δια­σμός της επί­θε­σης, έτσι όπως τον αναλύει ο Πατέλης, είναι πανο­μοιό­τυ­πος με τον τρόπο που έδρασε το Τάγμα Εφόδου στη δολο­φο­νία Φύσσα. Δημιουρ­γία Τάγ­μα­τος Εφόδου, 20-30 ατόμων, που θα βρί­σκε­ται σε επι­φυ­λακή, εντολή από την ηγεσία και απο­στολή μαζικού SMS στα μέλη για να επέμ­βουν. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινεί­ται, σφά­ζε­ται», λέει ο Πατέλης στους χρυ­σαυ­γί­τες.

Ακο­λου­θεί η απο­μα­γνη­το­φώ­νηση του βίντεο:

«Θα έρθουν κάποια συγκε­κρι­μένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Πανα­γί­τσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό το κάνουμε, αν δεν το πάρω δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν κανο­νι­κοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή και τέτοια, θα πάμε για να στο­λί­σουμε… Δεν θα γίνει (ακα­τά­λη­πτο) να δώσουν χρήματα από πάνω (ακα­τά­λη­πτο) στον Αγιο Παντε­λε­ή­μονα είναι άλλο, ήταν άλλο (…)

Εγώ έχω θέσει θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθα­ρί­σουμε τον τόπο. Και ως ασφά­λεια ρε παιδί μου. Αν πάμε ως Χρυσή Αυγή υπάρχει περί­πτωση να πέσουνε τηλε­φω­νή­ματα (ακα­τά­λη­πτο) και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παι­δά­κια και τις κυρίες να πάνε στο (ακα­τά­λη­πτο)

Αν σκά­σουμε ως Χρυσή Αυγή και γίνει συμπλοκή εκεί, θα πάει (ακα­τά­λη­πτο) σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να μείνει στον τόπο όχι να κρύ­βε­ται σπίτι του. (…) Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλη­σία με πολι­τικά να περι­φρου­ρούμε, θα κάνουμε ότι ψάχνουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από δω πέρα (σ.σ. τα γραφεία στη Νίκαια) μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τού­μπανο, απ’ όλα, και θα καθα­ρί­σουν.

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινεί­ται, σφά­ζε­ται (ακα­τά­λη­πτο). Και πάλι το λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η «γραμμή» (σ.σ.: εννοεί της ηγεσίας). Υπάρχει περί­πτωση να μας πουν, όχι απα­ραί­τητα να μην κάνουμε τίποτα, ούτε εισι­τή­ρια (ακα­τά­λη­πτο). Και εσύ μπορείς να μου πεις, κάτσε ρε φίλε, εγώ δεν έχω να φάω.

Εγώ επειδή είμαι χρυ­σαυ­γί­της, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτι­δή­ποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτό­νο­μος.

Δεν είμαι αυτό­νο­μος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακο­λου­θή­σουμε. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακο­λου­θή­σουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απα­ντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας το μήνυμα να είναι ναι».

ΕΘΝΟΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.