ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα 5,7 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου τον Ιούλιο-Πρωταθλητές τα Ασφαλιστικά Ταμεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ευρώ 100

Αυξη­τικά, όπως ανα­με­νό­ταν, κινή­θη­καν τον Ιούλιο οι ανε­ξό­φλη­τες ληξι­πρό­θε­σμες υπο­χρε­ώ­σεις του Δημο­σίου αλλά και οι εκκρε­μείς επι­στρο­φές φόρου.

Τον μήνα που οι τρά­πε­ζες ήταν κλει­στές λόγω των capital controls, τα χρέη του Δημο­σίου προς την αγορά αυξή­θη­καν συνο­λικά κατά 412 εκατ. ευρώ.

Συγκε­κρι­μένα οι ληξι­πρό­θε­σμες οφειλές από τα 4,595 δισ. ευρώ ανέ­βη­καν σε 4,959 δισ. ευρώ, ενώ παράλ­ληλα οι επι­στρο­φές φόρου που εκκρε­μού­σαν δια­μορ­φώ­θη­καν σε 781 εκατ. ευρώ από 733 εκατ. τον περα­σμένο Ιούνιο.

Όπως όλους τους τελευ­ταί­ους μήνες, τα μεγα­λύ­τερα χρέη προ­έρ­χο­νται από τους Οργα­νι­σμούς Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης (2,457 δισ.). Εξ αυτών το 1,708 δισ. είναι του ΕΟΠΥΥ και τα 446 εκατ. του Ταμείου Πρό­νοιας Δημο­σίων Υπαλ­λή­λων.

Ακο­λου­θούν τα νοσο­κο­μεία, τα οποία χρω­στούν σε ιδιώτες 1,179 δισ. και οι ΟΤΑ (δήμοι κ.λπ.) με 315 εκατ. ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.