ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Trivago: Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη προτιμούν φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρόδος

Ρόδο, Μύκονο και Σαντο­ρίνη έχουν προ­τι­μή­σει για τις δια­κο­πές τους φέτος οι ξένοι του­ρί­στες που θα επι­σκε­φθούν την Ελλάδα, σύμφωνα με στοι­χεία από τη μηχανή ανα­ζή­τηση ξενο­δο­χεια­κών τιμών trivago.

Η ανάλυση βασί­ζε­ται σε έρευνα που διε­ξή­γαγε η trivago για ανα­ζη­τή­σεις που έγιναν από την 1η Φεβρουα­ρίου έως τις 11 Μαΐου του 2015, για ταξίδια που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγού­στου του 2015.

Τη Μύκονο και τη Σαντο­ρίνη προ­τι­μούν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστρα­λοί και οι Τούρκοι.

Η Ρόδος φέτος θα δεχτεί πληθώρα του­ρι­στών που θα προ­έρ­χο­νται κυρίως από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φιν­λαν­δία και την Τουρκία.

Η φήμη της όμορφης Κρήτης στο εξω­τε­ρικό την κατα­τάσ­σει και φέτος στους πιο δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς των ξένων του­ρι­στών, οδη­γώ­ντας τη στην τέταρτη θέση. Οι του­ρί­στες που προ­τι­μούν την Κρήτη προ­έρ­χο­νται κυρίως από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκαν­δι­να­βι­κές χώρες.Την πέμπτη και έκτη θέση κατα­λαμ­βά­νουν βόρειοι προ­ο­ρι­σμοί, η Χαλ­κι­δική και η Θάσος, για τους οποίους δεί­χνουν ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον κυρίως οι Άγγλοι, Σέρβοι και Ρου­μά­νοι.

Την εμφά­νισή της κάνει η Δυτική Ελλάδα, με τη Ζάκυνθο και την Πάργα να μονο­πω­λούν το ενδια­φέ­ρον, κυρίως για τους Ιταλούς, τους Άγγλους και τους Σέρβους.

Υψηλές τιμές φαί­νε­ται να έχουν τα νησιά-ναυαρχίδες του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, οι οποίες δια­μορ­φώ­νο­νται στα 262 ευρώ μέση τιμή δια­νυ­κτέ­ρευ­σης για τη Μύκονο και στα 218 ευρώ για τη Σαντο­ρίνη.

Σε χαμη­λό­τερα επίπεδα κυμαί­νο­νται οι τιμές στη Ρόδο, με μέσο όρο δια­νυ­κτέ­ρευ­σης στα 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη είναι ακόμη πιο χαμηλές, στα 93 ευρώ.

Η Χαλ­κι­δική δια­τη­ρεί τρι­ψή­φιο αριθμό για τη μέση τιμή δια­νυ­κτέ­ρευ­σης, που δια­μορ­φώ­νε­ται στα 109 ευρώ. Σε διψήφιο αριθμό, ωστόσο, είναι οι τιμές τόσο στη Θάσο και στην Πάργα, όσο και στη Ζάκυνθο, με τιμές της τάξεως των 86, 88 και 96 ευρώ, αντί­στοιχα.

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.