ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψάχνουν 3 δισ. ευρώ για πληρωμή συντάξεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ευρώ

Με πυρε­τώ­δεις ρυθμούς έχουν ριχτεί τα Ταμεία στην ανα­ζή­τηση ρευστού για να μπο­ρέ­σουν να κατα­βά­λουν κανο­νικά συντά­ξεις και άλλες παροχές.

Η μαύρη τρύπα στους φορείς κύριας ασφά­λι­σης υπο­λο­γί­ζε­ται φέτος να κλείσει στα δύο δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ, ενώ περίπου 900 εκα­τομ­μύ­ρια χρειά­ζο­νται επι­κου­ρικά, μετο­χικά και ταμεία πρό­νοιας.

Σειρά συσκέ­ψεων με προ­έ­δρους Ταμείων έχει ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης Δημή­τρης Στρα­τού­λης, ώστε να έχει μία σαφή εικόνα της κατά­στα­σης πριν από το τέλος του μήνα.

Χθες ξεκί­νησε τον κύκλο των επαφών με τον διοι­κητή του ΟΑΕΕ Τάσο Πετρό­πουλο, ακο­λού­θησε συνά­ντηση με εκπρο­σώ­πους του Μετο­χι­κού Ταμείου Πολι­τι­κών Υπαλ­λή­λων και σήμερα έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί ραντε­βού με τον διοι­κητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά και άλλους προ­έ­δρους.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοι­χεία, θα δια­τε­θούν 50 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από τον μικρό λογα­ρια­σμό του ΑΚΑΓΕ για το μεγα­λύ­τερο επι­κου­ρικό ταμείο της χώρας (ΕΤΕΑ).

Περίπου 15 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ εκτι­μά­ται πως χρειά­ε­ται το Μετο­χικό Ταμείο Πολι­τι­κών Υπαλ­λή­λων και θα σταλεί επίσημο έγγραφο του φορέα προς το υπουρ­γείο όπου θα ανα­γρά­φε­ται το ακριβές ποσό.

-2,9 δισ. ευρώ υπο­λο­γί­ζε­ται η μαύρη τρύπα στα Ταμεία

-160.000 έφτασαν οι αιτή­σεις για τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

-15 εκατ. ευρώ περίπου θα χρεια­στεί το μετο­χικό Ταμείο

-50 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το ΑΚΑΓΕ στο επι­κου­ρικό (ΕΤΕΑ)

-160 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό πρέπει να δοθούν στον ΟΓΑ για τα οικο­γε­νειακά επι­δό­ματα

-Μέχρι 360 εκατ. ευρώ τον μήνα βρίσκει το ΙΚΑ από το εσω­τε­ρικό δανει­σμό

Πηγή: Έθνος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.