ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μ.Γλέζος

Μπορεί το ζήτημα του ΦΠΑ να προ­κα­λεί τριβές μεταξύ της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης και των δανει­στών, όμως ο Μανώλης Γλέζος βγήκε μπροστά προ­τεί­νο­ντας την κατάρ­γηση του ΦΠΑ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολό­κληρη την Ευρώπη.

Σε τοπο­θέ­τησή του την Τρίτη στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο το ιστο­ρικό στέ­λε­χος της Αρι­στε­ράς επε­σή­μανε πως ο ΦΠΑ είναι “μια φορο­λο­γία σε βάρος των κατα­να­λω­τών, σε βάρος των λαών και των πολιτών και όχι σε βάρος του κεφα­λαίου”.

Όπως εξήγησε, “γι’ αυτό ζητάω την κατάρ­γηση του ΦΠΑ σε ολό­κληρη την Ευρώπη. Γνω­ρί­ζετε ότι ο ΦΠΑ ανήκει στους έμμε­σους και όχι στους άμεσους φόρους. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού”.

Ανα­λύ­ο­ντας τη σκέψη του, ο ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ ανα­ρω­τή­θηκε: Τι είναι στην πραγ­μα­τι­κό­τητα ο ΦΠΑ; Πρό­κει­ται για Φόρο Προ­στι­θέ­με­νης Αξίας. Προ­στι­θέ­με­νης Αξίας σε τι; Όταν αγο­ρά­ζεις ένα βιβλίο, προ­σθέ­τεις αξία επειδή είσαι ο νέος ανα­γνώ­στης; Για σκε­φτείτε το αυτό. Όταν κατα­να­λώ­νεις ένα προϊόν, αυτό σημαί­νει ότι προ­σθέ­τεις αξία σ’ αυτό το προϊόν;”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.