ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Αμαλιάδα στο…Ο.Α.Κ.Α.!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΠΑΤΡΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Από την Αμα­λιά­δα στο Ο.Α.Κ.Α… Με προ­ο­ρι­σμό την Αθήνα τα­ξι­δεύ­ει σή­με­ρα η Κ.Α.Ε. Κο­λοσ­σός, αφού προ­γραμ­μα­τί­στη­κε γι’ αύριο (16:30) το πρώτο παι­χνί­δι των πλέι-οφ κό­ντρα στον Πα­να­θη­ναϊ­κό. Η ήττα στην Αμα­λιά­δα έφερε τους «θα­λασ­σί» στην 7η θέση του βαθ­μο­λο­γι­κού πί­να­κα και ου­σια­στι­κά τους… έστει­λε πάνω στον Πα­να­θη­ναϊ­κό. Έτσι, το πρώτο παι­χνί­δι θα διε­ξα­χθεί αύριο στο Ο.Α.Κ.Α. και το δεύ­τε­ρο το προ­σε­χές Σάβ­βα­το στο «Βε­νε­τό­κλειο» (16:30). Αν ο Κο­λοσ­σός κα­τα­φέ­ρει και κάνει έστω και μία νίκη, τότε θα πρέ­πει την προ­σε­χή Τρίτη να τα­ξι­δέ­ψει ξανά στην Αθήνα. Το πιο αμ­φίρ­ρο­πο ζευ­γά­ρι των πλέι-οφ είναι αυτό ανά­με­σα στον Άρη και την Α.Ε.Κ., με τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς να έχουν το πλε­ο­νέ­κτη­μα της έδρας, ενώ ο Ολυ­μπια­κός και ο Π.Α.Ο.Κ., εύ­κο­λα ή δύ­σκο­λα ανα­μέ­νε­ται να ξε­πε­ρά­σουν τα εμπό­δια του Κό­ροι­βου Αμα­λιά­δας και του Ρε­θύ­μνου, αντί­στοι­χα. Όλα τα πρώτα παι­χνί­δια θα διε­ξα­χθούν αύριο, εκτός από την ανα­μέ­τρη­ση Ολυ­μπια­κός- Κό­ροι­βος, που θα γίνει την Πέμ­πτη 21 Μαΐου, αφού οι Πει­ραιώ­τες θα τα­ξι­δέ­ψουν στη Μα­δρί­τη για το φάι­ναλ-φορ της Ευ­ρω­λί­γκας.

1οι ΑΓΩ­ΝΕΣ

ΤΕ­ΤΑΡ­ΤΗ(13/05):

Ο.Α.Κ.Α. (16:30): Πα­να­θη­ναϊ­κός- Κο­λοσ­σός Ρόδου (N.S. 2)

Π.Α.Ο.Κ. (18:30): Π.Α.Ο.Κ.- Ρέ­θυ­μνο (N.S. 3)

Αλε­ξάν­δρειο (20:30): Άρης- Α.Ε.Κ. (N.S. 2)

ΠΕΜ­ΠΤΗ(21/05):

Σ.Ε.Φ. (;): Ολυ­μπια­κός- Κό­ροι­βος Αμα­λιά­δας (Ote Sport 4)

2οι ΑΓΩ­ΝΕΣ

ΣΑΒ­ΒΑ­ΤΟ(16/05):

Βε­νε­τό­κλειο (16:30): Κο­λοσ­σός Ρόδου- Πα­να­θη­ναϊ­κός (N.S. 2)

Μ. Μερ­κού­ρη (19:00): Ρέ­θυ­μνο- Π.Α.Ο.Κ. (N.S. 2)

Ο.Α.Κ.Α. (19:00): Α.Ε.Κ.- Άρης (Ote Sport 4)

ΣΑΒ­ΒΑ­ΤΟ(23/05):

Αμα­λιά­δα (;): Κό­ροι­βος Αμα­λιά­δας- Ολυ­μπια­κός (N.S.)

3οι ΑΓΩ­ΝΕΣ (ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑ­ΣΤΟΥΝ)

ΤΡΙΤΗ(19/05):

Ο.Α.Κ.Α. (16:30): Πα­να­θη­ναϊ­κός- Κο­λοσ­σός Ρόδου (N.S. 2)

Π.Α.Ο.Κ. (18:30): Π.Α.Ο.Κ.- Ρέ­θυ­μνο (N.S. 3)

Αλε­ξάν­δρειο (20:30): Άρης- Α.Ε.Κ. (N.S. 2)

ΔΕΥ­ΤΕ­ΡΑ(25/05):

Σ.Ε.Φ. (;): Ολυ­μπια­κός- Κό­ροι­βος Αμα­λιά­δας (Ote Sport 4)

ΤΟΤΕ ΤΟ 2012, ΠΟΥ ΕΓΡΑ­ΨΕ ΙΣΤΟ­ΡΙΑ

Πα­να­θη­ναϊ­κός και Κο­λοσ­σός H Hotels θα βρε­θούν την Τε­τάρ­τη (13/5) και το Σάβ­βα­το (16/5) αντι­μέ­τω­ποι στην πρώτη φάση των πλέι οφ όμως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δια­σταυ­ρω­θούν οι δρό­μοι τους σε αυτό το κομ­μά­τι του πρω­τα­θλή­μα­τος. Είχαν βρε­θεί αντί­πα­λοι και στο πλαί­σιο των πλέι οφ της πε­ριό­δου 2011-2012 αλλά για τα ημι­τε­λι­κά με τους Ρό­διους να απο­φεύ­γουν την «σκού­πα» αφού η σειρά τε­λεί­ω­σε με 3-1.

Ο Πα­να­θη­ναϊ­κός είχε κάνει με άνεση το 2-0 στην Αθήνα επι­κρα­τώ­ντας με 103-67 στις 24 Απρι­λί­ου 2012 (Βου­γιού­κας και Καϊ­μα­κό­γλου 13- Χόπ­σον 19, Αση­μα­κό­που­λος 12) και με 102-71 στις 26 Απρι­λί­ου 2012 (Μά­ριτς 16, Για­σι­κε­βί­τσιους 14- Χάτεν 17, Χα­ρί­σης 13) όμως δεν τε­λεί­ω­σαν στο τρίτο παι­χνί­δι τη σειρά. Ο Κο­λοσ­σός H Hotels στις 28 Απρι­λί­ου 2012, ση­μεί­ω­σε μια ιστο­ρι­κή νίκη αφού ήταν η πρώτη του -σε σύ­νο­λο 22 πλέον αγώ­νων- απέ­να­ντι στον Πα­να­θη­ναϊ­κό. Επι­κρά­τη­σε με 73-68 (Λια­κό­που­λος 17, Κα­λαϊ­τζής 13- Βου­γιού­κας 14, Για­σι­κε­βί­τσιους 11) αλλά δύο μέρες μετά, πα­ρό­τι στά­θη­κε και πάλι πολύ καλά, δεν απέ­φυ­γε την ήττα με 66-74 (Λια­κό­που­λος 20, Τσά­μης 15- Βου­γιού­κας 17, Καϊ­μα­κό­γλου 13).

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝ­ΔΙΑ­ΦΕ­ΡΟΥΝ

*Το παι­χνί­δι του ΟΑΚΑ θα είναι το 250ό της ομά­δας της Ρόδου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και 18ο στα πλέι οφ της κα­τη­γο­ρί­ας.

*Με εννιά πό­ντους ο Αγ­γε­λος Τσά­μης θα φτά­σει τους 1.600 στην κα­ριέ­ρα του στο πρω­τά­θλη­μα.

*Ενα αμυ­ντι­κό ρι­μπά­ουντ θα είναι αρ­κε­τό για τον Τέι­λορ Σμιθ ώστε να φτά­σει τα 200 ενώ με εννιά στο σύ­νο­λο, θα συ­μπλη­ρώ­σει τα 300.

*Με δύο εύ­στο­χες βολές ο Δη­μή­τρης Δια­μα­ντί­δης θα φτά­σει τις 1.065 στην κα­ριέ­ρα του και θα βρε­θεί στην 6η θέση της σχε­τι­κής λί­στας στα χρό­νια του επαγ­γελ­μα­τι­κού πρω­τα­θλή­μα­τος, ξε­περ­νώ­ντας τον Νίκο Οι­κο­νό­μου (1.064).

*Δύο πό­ντοι χω­ρί­ζουν τον Αντώ­νη Φώτση από τους 2.000 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*32 πό­ντους μα­κριά από τους 1.500 είναι ο Νίκος Παπ­πάς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.