ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Με συρ­ρί­κνω­ση στο υπό­λοι­πο της σεζόν απει­λεί­ται το μέχρι στιγ­μής θε­τι­κό απο­τέ­λε­σμα που επε­τεύ­χθη για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό σε επί­πε­δο αφί­ξε­ων ξένων επι­σκε­πτών αν δεν κλεί­σει η συμ­φω­νία με τους εταί­ρους και πα­ρα­τα­θεί η οι­κο­νο­μι­κή αβε­βαιό­τη­τα για τη χώρα.

Τους πρώ­τους μήνες του έτους, η εξέ­λι­ξη της του­ρι­στι­κής κί­νη­σης στην Ελ­λά­δα κι­νή­θη­κε έντο­να αυ­ξη­τι­κά ως συ­νέ­χεια της κε­κτη­μέ­νης τα­χύ­τη­τας που είχε απο­κτή­σει από την πε­ρυ­σι­νή χρο­νιά οπότε ση­μειώ­θη­καν ρεκόρ αφί­ξε­ων και τα­ξι­διω­τι­κών ει­σπρά­ξε­ων. Ομως η τρο­χιά ανό­δου σε επί­πε­δο κρα­τή­σε­ων που είχε κα­τα­γρα­φεί για το φε­τι­νό κα­λο­καί­ρι από βα­σι­κές αγο­ρές υπο­δο­χής του­ρι­στών, όπως για πα­ρά­δειγ­μα από τη Γερ­μα­νία, έχει πλέον μη­δε­νι­σθεί και το εν­δια­φέ­ρον έχει με­τα­το­πι­σθεί σε αντα­γω­νι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς που είχαν χα­μη­λό­τε­ρες επι­δό­σεις τους πρώ­τους μήνες του έτους.

Η εξέ­λι­ξη αυτή απο­δί­δε­ται από τους του­ρι­στι­κούς φο­ρείς της χώρας, κυ­ρί­ως, στο αστα­θές πε­ρι­βάλ­λον όπως έχει δια­μορ­φω­θεί για την οι­κο­νο­μία. Σύμ­φω­να με στοι­χεία της γερ­μα­νι­κής εται­ρεί­ας TravelTainment, οι δύο με­γά­λοι χα­μέ­νοι προ­ο­ρι­σμοί από τη Γερ­μα­νία σε επί­πε­δο κρα­τή­σε­ων τον μήνα Μάρ­τιο για το κα­λο­καί­ρι ήταν η Ελ­λά­δα και η Τυ­νη­σία, ενώ ση­μα­ντι­κή ανά­καμ­ψη πέ­τυ­χαν η Τουρ­κία, η Ισπα­νία και η Αί­γυ­πτος.

Πά­ντως, για την πε­ρί­ο­δο Ια­νουα­ρί­ου – Μαρ­τί­ου ο αριθ­μός των αε­ρο­πο­ρι­κών αφί­ξε­ων από το εξω­τε­ρι­κό στην Ελ­λά­δα αυ­ξή­θη­κε κατά 22,3% φθά­νο­ντας σε 1,19 εκατ. σύμ­φω­να με στοι­χεία της Υπη­ρε­σί­ας Πο­λι­τι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας. Για το ίδιο διά­στη­μα, ο αριθ­μός των αφί­ξε­ων εσω­τε­ρι­κού αυ­ξή­θη­κε κατά 37,1 φθά­νο­ντας σε 1,28 εκατ. Επί­σης, μόνο στο αε­ρο­δρό­μιο «Ελ. Βε­νι­ζέ­λος» για την πε­ρί­ο­δο Ια­νουα­ρί­ου – Απρι­λί­ου η διε­θνής κί­νη­ση αυ­ξή­θη­κε κατά 20,7% και η κί­νη­ση εσω­τε­ρι­κού κατά 30,5% σε σχέση με το ίδιο τε­τρά­μη­νο του 2014.

Στην Κύπρο οι αφί­ξεις ξένων του­ρι­στών για το τρί­μη­νο αυ­ξή­θη­καν κατά 16,2% φθά­νο­ντας σε 189.988. Εκ των βα­σι­κών αγο­ρών, οι αφί­ξεις από τη Βρε­τα­νία αυ­ξή­θη­καν κατά 18,8% (70.812), από την Ελ­λά­δα κατά 22,4% (24.124) και από τη Γερ­μα­νία κατά 19,8% (11.751). Ελεγ­χό­με­νη ήταν η πτώση των αφί­ξε­ων από τη Ρωσία σε πο­σο­στό 4,4% (16.314).

Στην Ισπα­νία οι αφί­ξεις ξένων επι­σκε­πτών για το διά­στη­μα Ια­νουα­ρί­ου – Μαρ­τί­ου αυ­ξή­θη­καν κατά 5,3% ξε­περ­νώ­ντας τα 10, 6 εκατ. Εκ των βα­σι­κών αγο­ρών, οι αφί­ξεις από τη Βρε­τα­νία αυ­ξή­θη­καν κατά 9,5% (2,11 εκατ.) και από τη Γερ­μα­νία κατά 1,2%. Αντί­θε­τα από τη Ρωσία οι αφί­ξεις μειώ­θη­καν κατά 24,9% (114.321).

Θε­τι­κά ξε­κί­νη­σε η του­ρι­στι­κή χρο­νιά και για την Τουρ­κία. Σύμ­φω­να με στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού και Του­ρι­σμού της γει­το­νι­κής χώρας, οι αφί­ξεις ξένων του­ρι­στών για το τρί­μη­νο αυ­ξή­θη­καν κατά 4,1% φθά­νο­ντας σε 4,53 εκατ. Πο­σο­στό πάνω από το 50% επί του συ­νό­λου των ξένων επι­σκε­πτών που επι­σκέ­φθη­καν το διά­στη­μα αυτό την Τουρ­κία είχαν προ­ο­ρι­σμό την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη. Εκ των βα­σι­κών αγο­ρών, οι αφί­ξεις από τη Γερ­μα­νία αυ­ξή­θη­καν κατά 17,6% (548.083) και από τη Βρε­τα­νία κατά 14,4% (144.770). Στον αντί­πο­δα, οι αφί­ξεις από τη Ρωσία μειώ­θη­καν κατά 27,4% (150.840) και από την Ελ­λά­δα κατά 12% (150.491).

Κα­θη­με­ρι­νή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.