Τουρκικές παρενοχλήσεις σε αεροσκάφη της Frontex

Προκλητικότητας συνέχεια από τους Τούρκους, οι οποίοι σε καθημερινή σχεδόν βάση παρενοχλούν αεροσκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης της Frontex, ενώ εκείνα πετούν πάνω από ελληνικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο ελέγχων για τη λαθρομετανάστευση.
Από τις 4:31 μέχρι τις 7:18 το πρωί, έγιναν συνολικά 15 εκπομπές ασυρμάτου από ραντάρ της DATCA και της Σμύρνης προς το πολωνικό αεροσκάφος της Frontex, την ώρα που αυτό πετούσε ανατολικά της Χίου σε ύψος 3.000 ποδιών.
Η κλήση ανέφερε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και ο πιλότος εκαλείτο να εγκαταλείψει την περιοχή
Το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του, περνώντας πάνω από Κω, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη και επέστρεψε στη βάση του (στην Κω) στις 07:57.